Fly drive Canada

Canada vervoerVervoersmogelijkheden in Canada

In Canada zijn de wegen goed en uitgestrekt. Met een huurauto kun je in je eigen tempo dit immense land doorkruisen, waarbij je onderweg de tijd hebt om te stoppen voor een picknick of om een foto te maken van een passerende beer. Je rijdt urenlang door de meest fantastische landschappen, tussen besneeuwde bergtoppen en over verlaten prairies, langs felblauwe meren en zelfs door wijngaarden. De wegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven.

Als je in Nederland kunt rijden, dan is een huurauto in Canada ook geen probleem. Houd er wel rekening mee dat alle huurauto’s een automaat zijn, even wennen maar eigenlijk ook wel zo makkelijk. Een huurauto kost ongeveer € 56,- per dag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een camper. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen te werken met een huurauto en kleinschalige accommodaties. Een auto geeft je de vrijheid en flexibiliteit onderweg terwijl je ’s avonds verblijft in comfortabele, sfeervolle accommodaties, waarvan wij vinden dat ze echt toevoegen aan de beleving van je reis. Twijfel je tussen een auto en een camper? Kijk dan onderstaand voor onze overwegingen bij keuze tussen auto -of camperhuur Canada.

Voor Canada vervoer hoef je overigens geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig als je in Canada een auto huurt voor minder dan zes maanden.

 

Vervoer Canada reisHuurauto

Qua vervoer vinden wij de auto het meest prettige vervoermiddel in Canada. De wegen zijn goed, tarieven relatief laag en je hebt alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt. Bovenal combineert een huurauto gemakkelijk met onze bouwstenen. ’s Middags rijd je naar een unieke, kleinschalige overnachtingsplek; een sfeervolle houten lodge in een nationaal park, een bed & breakfast met veranda aan zee op Vancouver Island. Bijzondere plekken waar je weinig andere toeristen treft en die je ter plaatse zelf niet zo snel vindt.

Om een huurauto in Canada te mogen besturen moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een jaar je rijbewijs hebben. Als je jonger bent dan 25, komt er een toeslag bij de huurprijs. Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina.

 

Vervoer - Canada reisinformatieBoot

Op vrijwel elke rondreis door West-Canada komt ook een boottocht voor. Dit kan bijvoorbeeld de veerboot zijn tussen het vasteland van British Columbia naar Vancouver Island (van Tsawwassen naar Swartz Bay voor Victoria, of van Tsawwassen naar Nanaimo voor de rest van het eiland), een oversteek van ongeveer anderhalf uur. Je hebt een grote kans dat je vanaf de veerboot al orca’s, zeehonden en adelaars kunt spotten! Zelf gemakkelijk te boeken bij BC Ferries.

De andere boottocht die je kunt maken, is de ‘Inside Passage’: een prachtige route van Port Hardy in het noorden van Vancouver Island naar Prince Rupert, op het vasteland van British Columbia richting Alaska. Je kunt de route natuurlijk ook de andere kant op varen. De overtocht duurt ongeveer 15 uur en de boot vaart tussen allemaal eilanden door, langs diepe groene fjorden, de grillige kustlijn en besneeuwde bergtoppen. Kijk voor meer informatie over deze boottocht bij onze bouwsteen Trossen los langs fjordenkust.

 

Overwegingen bij keuze tussen auto- of camperhuur Canada

Hieronder geven we belangrijke overwegingen die in je keuze tussen camper en auto mee kunnen wegen:

Tot slot: een auto is goedkoper dan een camper, helemaal in het hoogseizoen. We hebben uitgerekend dat het verschil dan zo’n €55,- per dag is als je huur, verzekering, overnachtingskosten en andere bijkomende kosten naast elkaar zet.

Klik hier voor het Canada bouwstenen overzicht