Klimaat Canada: Rocky Mountains

Canada klimaat: Rocky MountainsLekker Vancouver weer in Canada?

Van juni tot half oktober is het weer in Canada prettig, juli en augustus zijn de ideale reismaanden… Eigenlijk is het weer een beetje te vergelijken met dat van Scandinavië. De temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 25 graden; bossen zijn weelderig groen, rivieren en meren fris en helder. Het blijft ook lang licht dus kun je in deze periode veel buiten zijn en activiteiten ondernemen. Juli en augustus zijn wel het absolute toeristische hoogseizoen. Het is echt noodzakelijk om van tevoren hotels en excursies te reserveren voor deze periode.

Rond mei en oktober, de lente en herfst, kun je ook nog rondreizen maar het is dan wel kouder, tussen de 8 en 16 graden overdag. Sommige meren in de Rocky Mountains zijn in deze maanden nogal bevroren. Je zult ook af en toe je regenponcho nodig hebben. Vanaf eind oktober tot mei is het winter, veel accommodaties in het binnenland zijn in deze periode gesloten, je hebt sneeuwkettingen nodig als je het binnenland in wilt rijden en er ligt soms metershoge sneeuw.

 

 

vancouver weerVancouver weer aan de westkust

De westkust van Canada heeft een mild klimaat. Je kunt hier sfeervolle vissersdorpjes bezoeken, beren spotten op het strand, een whale watch boottocht maken, wandelen door eeuwenoud gematigd regenwoud en snorkelen in een zalmrivier.

Door de relatief warme Stille Oceaan enerzijds en de hoge bergen anderzijds, wordt dit kustgebied afgeschermd van extreme kou. De temperatuur zakt zelden onder nul en loopt nooit op boven de 25 graden. Er waait meestal een bries en er valt regelmatig een bui (net als in Nederland eigenlijk). De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer rond de 17 graden. Bouwstenen aan de westkust:
Easy Going VancouverIk zag twee beren…Aan boord: whale watchenEen actief tussendoortjeOngerepte orkabaai

 

temperatuur vancouverTemperatuur Vancouver

Het middengedeelte van British Columbia heeft een gematigd landklimaat. De bergachtige streek rondom Whistler kent hoge pieken, waar ook in de zomermaanden soms nog sneeuw kan liggen. Temperaturen zijn hier in de zomermaanden echter aangenaam, zo’n 20 graden.

Wells Gray en Golden liggen aan de voet van de Rocky Mountains, en hoge bergtoppen vormen de skyline van dit gebied. Neem een trui mee voor de avonduurtjes, zodat je ook dan nog buiten kunt genieten van de frisse berglucht en ondergaande zon.

In het zuiden van British Columbia ligt één van de warmste plekjes van Canada: de Okanagan wijnvallei. Een microklimaat in het bergdal zorgt voor prettige warmte op zonnige dagen, en de Mediterraanse sfeer van de regio verrast de meeste reizigers.
Bouwstenen in het binnenland: Alpenwei en bergvalleiWatervallen in het Wilde WestenInto the wildSanté! Op het goede leven.

 

weer calgaryWeer Calgary in de Rocky Mountains

In de Canadese Rocky Mountains in het binnenland van British Columbia en Alberta heerst een bergklimaat. Van juni t/m september is het hier zomer met een temperatuur overdag tussen 14 en 22 graden. Daarom vinden wij dit de beste reistijd. Je kunt dan bijvoorbeeld wandelen in de bergen, kanovaren op turquoise meren, paardrijden en/of mountainbiken. De temperatuur is hier lager dan aan de westkust en houdt er rekening mee dat het ook in de zomermaanden ’s avonds flink afkoelt, ’s nachts kan de temperatuur teruglopen tot een paar graden boven nul. De winter is hier streng (uitschieters naar -40 graden!) en sneeuw kan tot ver in mei blijven liggen.
Bouwstenen in de Rockies: Stap in de ruige RockiesIJzers onder, gletsjer opSpiegelbeeld in kayakmeer

Canada in de winterVancouver weer in de winter

De Canadese winter is koud, met name in het noorden en in het midden van British Columbia. Temperaturen dalen daar gemakkelijk tot -30 graden. Vanwege de hevige sneeuwval zijn veel bezienswaardigheden gesloten en outdooractiviteiten zoals kanoën en bergwandelen niet mogelijk. Wel kun je in het gebied rondom Whistler skiën en snowboarden. Omdat wij vinden dat een reis naar Canada het leukst is als je ook kunt wandelen, paardrijden, kanovaren en de temperaturen boven nul zijn, bieden wij geen reizen aan naar het binnenland in de winter. Wel kun je dan naar Vancouver, eventueel met enkele dagen op Vancouver Island eraan vastgeplakt.

 

 

Heeft deze informatie je geholpen?

88,16% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 38 beoordelingen)

1 Star2 Stars
Laden...

 

Canada klimaat tabel (gemiddelden) in graden Celsius

Region Jan Feb Mar Apr May Jun
Vancouver
6
8
9
12
15
17
Okanagan Valley
-1
0
5
9
14
18
Banff
-10
-5
-2
3
12
16
Calgary
-3
-1
3
11
14
17
Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Vancouver
20
21
17
11
9
6
Okanagan Valley
20
20
15
9
3
-2
Banff
20
19
15
8
-4
-9
Calgary
22
21
16
9
3
-2

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan

 

Klik hier voor het Canada bouwstenen overzicht

 

Vraag jouw portie reisinspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Canada en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.