Visum Canada: geld

Wat zijn de kosten ter plaatse in Canada?

Canada reis: wijnproeven in Okanagan ValleyYes, de reis is geboekt en nu kunnen de echte voorbereidingen beginnen. Het is dan fijn om te weten welke kosten je ter plaatse nog kunt verwachten wanneer je in Canada aan het rondreizen bent.

Al is de Canadese Dollar gunstiger dan de Amerikaanse, momenteel CAD 0,66 ligt het prijsniveau hoger dan in Nederland en dit is vooral te merken bij het eten en drinken. Natuurlijk kun je ontbijt, lunch en diner zo duur maken als je zelf wilt. Canadezen gaan graag uit ontbijten daarom is dat vaak niet inclusief bij onze kleinschalige accommodaties, maar deze knusse lodges en huisjes bieden wel vaak een eigen keukentje. Je kan dus onderweg boodschappen doen in de supermarkten. Als je gaat lunchen of dineren in een restaurant dan ben je al snel 30,- euro kwijt per persoon.

Wat ben je per dag kwijt?

Als we een reis met huurauto en accommodaties voor je regelen dan zijn ook de meeste excursies voor je geregeld, die je gedaan moet hebben zoals bijvoorbeeld de walvissen/orka -en de berentocht. Daar heb je dan ter plaatse geen kosten meer aan. Ter plaatse heb je dan nog kosten aan het eten en drinken en de benzine. Je kan vaak zelf koken dus dat scheelt al veel en is de benzine goedkoper dan hier. Wij geven als indicatie ongeveer 60-70,- euro per dag per persoon. Kijk hier voor onze Canada rondreizen.

 

Zelf nog regelen en kosten vooraf?

Ferries West-Canada
Tijdens je reis door het westen heb je een ferry nodig om op Vancouver Island te komen en deze kosten zijn ongeveer 70,- euro per overtocht met auto en personen. Dit kun je 2 maanden voor vertrek regelen bij bcferries.com

ETA visum voor Canada
Wij adviseren om dit minimaal 4 weken voor vertrek te regelen via deze link. De kosten hiervoor zijn CAD 7,- per persoon.

Parkenpas
Tijdens je rondreis zul je veel nationale parken bezoeken en dan is het bijna altijd goedkoper om een Parkenpas aan te schaffen zodat je niet elke keer die CAD 20,- per park moet betalen. Deze kun je aanschaffen bij het eerste park CAD 68,- (17-64 jaar) Families of groepen betalen CAD 136,40 (max. 7 personen)

(alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

Wat als je met een camper reist?

Wij bieden geen camper reizen aan omdat wij juist die leuke kleinschalige plekjes voor je hebben gevonden om daar mee rond te reizen. Die ook beschikken over een eigen keukentje dus volgens ons zo nog meer vrijheid en de totale kosten zullen ongeveer gelijk zijn omdat je bij een camper ook nog veel extra kosten hebt.

Mocht je nog meer informatie willen dan kan je altijd even onze algemene informatie bekijken.

 

 

 

Bekijk ook eens...

Lees ook...