Waar moet ik heen, Oost of West-Canada?

Oké, je wilt naar Canada. Dat staat vast. Maar je hoort reizigers spreken over Oost-Canada en West-Canada en leest van alles erover op het internet. Duidelijk is voor je dat je het niet met elkaar combineert. Maar wat kies je: Oost-Canada of West-Canada? Geen gekke vraag, hoor. We leggen het verschil uit.

edith-canada-peyto

West-Canada?

Denk je bij een Canada-reis aan veel natuur, grizzly beren, elanden, imposante bergen en spiegelblauwe meren en moet dit ook echt in je Canada-reis zitten? Dan moet je naar West-Canada (of lees hieronder nog even wat Oost-Canada te bieden heeft, want misschien ben je nog te overtuigen). West-Canada is ronduit gezegd: dieren spotten en reizen door de ruige Rocky Mountains en nationale parken. Voorbeelden zijn Jasper National Park, Pacific Rim National Park (aan de westkust van Vancouver Island) en ons persoonlijke favoriet: het minder bekende Wells Gray National Park. Ook als je lekker actief wilt zijn is deze regio de place to be:  je maakt er mooie wandelingen, fiets- en kanotochten en je kunt zelfs kamperen in Canada midden in de natuur. De meeste reizigers die voor de eerste keer naar Canada gaan kiezen voor West-Canada.

Bekijk hier onze reizen in West-Canada.

West-Canada, de feiten op een rij:
Beste reisperiode: juni tot en met september
Hoeveel tijd nodig: 3 weken om alles goed te kunnen zien
Gemiddelde afstand van A naar B: circa 5 uur rijden
Aantal vlieguren: circa 10 uur

st-lawrence-riviere-du-loup-vuurtoren-dag

Oost-Canada?

Ben jij al in West-Canada geweest, maar ben je (net als wij …) verliefd geworden op het land en smaakte je eerste reis alleen maar naar méér? Ga dan naar Oost-Canada, want ook dit deel blijft Canada, maar hier draait het iets meer om de steden. Elke stad is weer totaal anders, door de Engelse en Franse invloeden. Bewonder de skyline vanaf het water in Toronto, laat je meevoeren door een typisch Engelse dubbeldekker door Brits Ottawa en geniet van een overheerlijke baguette in een van de bistro’s van Frans Québec. Ook Montreàl vinden we een typische Franse metropool die de moeite waard is voor een bezoek. En heb je in Oost-Canada helemaal geen natuur en dieren? Zeker wel, dit deel blijft ook Canada! Uiteraard mag je de Niagara Watervallen niet overslaan als je naar Oost-Canada gaat, maar bijvoorbeeld ook op nog géén 3 uur rijden van Toronto ligt het Algonquin Provincial Park. Een rustig park met zwarte beren, elanden en bevers waar je heerlijk kunt wandelen en kanoën. Wist je dat je ook in Oost Canada walvissen en witte dolfijnen (beloega’s) kunt spotten?

Wil je Amerika combineren met Canada? Dan leent Oost-Canada zich daar prima voor, zie hier een voorbeeld rondreis Amerika en Oost-Canada. Ook goed om te weten: over het algemeen komt een Oost-Canada reis voordeliger uit ten opzichte van een reis door West-Canada.

Bekijk hier onze reizen in Oost-Canada.

Oost-Canada, de feiten op een rij:
Beste reisperiode: april tot en met oktober (allerbeste tijd: september en oktober voor de Indian Summer)
Hoeveel tijd nodig: 2 weken om alles goed te kunnen zien
Gemiddelde afstand van A naar B: circa 3 uur rijden
Aantal vlieguren: circa 8 uur

Ga terug naar het overzicht: Canada-reisblog.

Bekijk ook eens...

reis Canada: Whistler

Welke optie wil je aanvragen?

Alpenwei en bergvallei – Whistler
Optionele excursie: ziplining
Optionele excursie: wandelen op hoogte tussen boomtoppen
Optionele excursie: foodtour langs lunchspots of toetjes
x
+

Lees ook...

Rondreis Canada - huurauto

Camper of toch een huurauto?

6 januari 2020
| inspiratie