Over Riksja Canada

Canada specialist

Riksja Canada is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Simone Bonte

Bestemmingsexpert Canada

Mijn eerste verre reis was naar Oost Canada en ik was direct verkocht! De ruimte, de geweldige natuur, de diversiteit van de steden en de vriendelijke Canadezen zorgden ervoor dat ik besmet werd met het reisvirus. Ik heb inmiddels veel landen bezocht, maar Canada heeft een speciaal plekje in mijn hart. Sinds mijn eerste bezoek ben ik al een aantal keer terug geweest om nog meer van het land te ontdekken. Al peddelend in het Algonquin park zag ik elanden en ‘s nachts hoorde ik wolven huilen..

In 2015 heb ik voor het eerst West-Canada bezocht. Ik heb heel wat kunnen afvinken van mijn ‘dierenspot-bucketlist’; bizons in Waterton, (grizzly)beren, zeearenden en zeehonden. De onderwaterwereld bij Vancouver Island was ook zo indrukwekkend; scholen met dolfijnen en bruinvissen en tientallen orka’s en bultruggen. Een van de hoogtepunten was zeker het snorkelen tussen de zalmen. Ik keek mijn ogen uit! Maar ook de natuur was adembenemend; knalblauwe gletsjer meren, groene naaldbomenbossen en besneeuwde bergtoppen. Inmiddels ben ik ook weer in Oost-Canada geweest en heb daar naast Ontario ook nog een groot deel van Quebéc mogen ontdekken. Wat mij vooral aanspreekt aan het oosten is de afwisseling tussen de bruisende steden zoals Quebéc, Ottawa en Montréal  en de natuur met de vele bossen, meren en rivieren. Heel bijzonder vond ik het Gaspésie schiereiland; ongerept, (vissers)dorpjes, kliffen en stranden en de totaal andere cultuur met de Franse inslag. Poets je schoolfrans maar weer op!

Onze partner ter plaatse

In Canada werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Canada reis, in goede handen bent.

 

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.