Autoreizen Canada: fietsen Vancouver

West-Canada: orka’s spotten en gletsjerlopen

Bouwstenen in West-Canada

Wil je bruisend Vancouver verkennen of slapen in een blokhut midden in de Rocky Mountains? Met onze bouwstenen- korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Canada-rondreizenBel of mail ons: wij, Canada-specialisten Rommy en Simone, helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Canada bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Bouwstenen in Vancouver en op Vancouver Island

Reisschema: Vancouver
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 244,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Het is ongeveer 9 uur vliegen naar Vancouver, de grootste stad van West-Canada. Het is wel zo fijn dat de transfer naar je hotel en je eerste overnachtingen alvast geregeld zijn.

Je slaapt in een comfortabel,centraal gelegen hotel of een bijzondere bed & breakfast. Beleef de wereldse sfeer op straat, de historische wijk Gastown, het uitgestrekte Stanley Park en geniet van de skyline vol wolkenkrabbers en bergen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Vancouver
Comfort optie Vancouver
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Canada reis!

Reisschema: Ucluelet op Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 239,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Je zult tijdens je Canada-reis waarschijnlijk beren langs de kant van de weg spotten, maar vaak sta je dan in een file van auto’s met telelenzen. Met deze bouwsteen zie je de dieren in hun natuurlijke leefomgeving. In een zodiac (een grote rubberboot) ga je het water op en spot je de beren langs de oevers, uitbuikend of snuffelend tussen boomstronken. Je slaapt in een knusse houten lodge aan de ruigen kliffenkust. Lees meer over deze beren-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Ik zag twee beren …
Special Stay Ucluelet
x
+
Reisschema: Victoria op Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 254,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Tijdens het walvissenseizoen van juni t/m oktober is het een ‘must’ om de immense zoogdieren te spotten in zee en in Victoria kan dit het hele seizoen door. 

Absoluut hoogtepunt van je Canada reis is de tocht aan boord van een stoere zodiac, op zoek naar wildomslaande walvisstaarten en spetterende sproeiers voor de kust. Een onvergetelijke aanblik… In de Engels aandoende stad Victoria kun je verder genieten van de mooie gebouwen en gezellige haven.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Aan boord: whale watchen
Rondvlucht per watervliegtuig
x
+
Reisschema: Quadra Island bij Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 128,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - september

Met deze bouwsteen in je Canada reis geef je jezelf een verrassing. Vanuit je lodge op het kleine ongerepte eiland Quadra ga je snorkelen met zalmen, zeekayakken tijdens zonsondergang of hiken door het bos.

Of doe het gewoon allemaal, want ook dat kan tijdens dit actieve tussendoortje. Het eiland is gemakkelijk per veerboot te bereiken en je lodge ligt in een naaldbomenbos. Aan de ene kant van het eiland zie je kleine eilandjes, aan de andere kant kijk je uit op de groene kustlijn van Vancouver Island.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Een actief tussendoortje
Zeekayakken
Snorkelen met zalmen
x
+
Reisschema: Telegraph Cove op Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 309,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juli - september

Telegraph Cove is volgens ons de ultieme plek om walvissen te kijken in Canada; in alle rust, midden in het natuurschoon en tussen vriendelijke vissers in gemoedelijke dorpjes. Van juli t/m september zwemmen honderden orka’s voor de ongerepte kust van Telepgraph Cove.

Waar je in Victoria tijdens onze bouwsteen ‘Aan boord: whale watchen’ vaak niet de enige bent op zee, zul je in de ongerepte orkabaai, in alle stilte, afwachtend op het water dobberen om de zwart-witte reuzen te horen zingen en natuurlijk van zo dichtbij mogelijk te zien.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte orkabaai – Telegraph Cove
Excursie Grizzlyberen spotten
x
+

Bouwstenen in centraal British Columbia

Reisschema: Whistler
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - september

De ideale manier om je reis tussen Vancouver Island en het Wells Gray park te overbruggen, is een stop in Whistler. Hier vind je een stukje Oostenrijk in Canada: je waant je drie dagen in een echt alpenlandschap. In een gondel overbrug je de horizon van piek tot piek. 

Wandelend tussen bergweides word je verwend met uitzichten in panorama-stand, bloemige valleien worden afgewisseld met dramatische pieken en eeuwige sneeuw. Het Oostenrijkse tafereel wordt compleet door twee overnachtingen in een sfeervol hotel met een chalet-achtig karakter.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Alpenwei en bergvallei – Whistler
Zipplining in Whistler
x
+

Bouwstenen in Centraal British Columbia

Reisschema: Sun Peaks
Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
Reissom:: vanaf € ,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - september

Sun Peaks is een klein bergdorp met een knus karakter. In de zomer wandel je hier door een zee van bloemen. Dit is dé plek voor stoere outdoor activiteiten. Verken de omgeving per mountainbike of ‘loop over water’ met de rage van het moment, suppen op een Canadees meer.

Welke optie wil je aanvragen?

Vol gas de berg af
Alternatieve bouwsteen: suppen over een Canadees meer
Alternatieve bouwsteen: cross country biken
x
Reisschema: Thompson River
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 204,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juni - september

Hoge toppen met witte canyons, enkele dennenbomen en een snelstromende Thompson rivier. Op ongeveer drie uur rijden van Vancouver hebben we een plek gevonden waar de Canadezen komen om te raften, mountainbiken en bergbeklimmen.

Je slaapt een nacht in een tipi-tent middenin de canyon. Alleen het tentdoek van je tipi scheid je van de oneindig mooie natuur die zich langs de horizon voor je uitrolt. In de middag ga je raften. Met je grote rubberboot peddel je tussen de hoge rode rotsen.
verder lezen

Reisschema: Wells Gray
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 154,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: apr - oktober

Wells Gray op de route naar de Rocky Mountains vind je schuimende rivieren, paardenranches en houthakkers. Een stop in dit ruige gebied is zeker de moeite waard, je bevindt je écht midden in Canada. 

Je slaapt op een farm, lodge of cabin en hebt de tijd om te gaan wandelen naar kletterende watervallen of op de rug van een paard te klimmen om door de omgeving te trekken.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen in Wells Gray
Wells Gray - cabin aan het meer
x
+
Reisschema: Wells Gray
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 358,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juli en augustus (elke woensdag)

Naast de bouwsteen ‘Watervallen in het Wilde Westen’ bieden we in Wells Gray National Park ook een ultiem avontuur in de natuur. Peddel ver van het gebaande pad naar een plek waar je enkel per kano kunt komen en slaap met een kleine groep in koepeltentjes onder de sterren, midden in de Canadese wildernis. Lees meer over deze bouwsteen ‘Kamperen in Canada’.

Reisschema: Okanagan Valley
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: apr - oktober

In het zuiden van British Columbia ligt een vruchtbare wijnvallei met de meeste zonuren van West-Columbia, de Okanagan Valley. Hier vind je een Mediterrane sfeer met kleurige bloemen en witgeschilderde stenen huizen.  

Wandel tussen de druivenranken, geniet van een lokaal wijntje en relax op het strand. In de vallei liggen prachtige meren met lichtgele zandstranden, een ideale plek om naartoe te reizen na de drukke stad Vancouver. Of maak er een rustpunt van halverwege Canada reizen, zodat je helemaal uitgerust de Rocky Mountains in kunt.
verder lezen

Reisschema: Icefields Parkway in de Rocky Mountains
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 194,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juni - september

Beleef een gletsjer met al je zintuigen; krakende sneeuw onder je voeten, frisse lucht door je neusgaten en samengeknepen ogen van het weerkaatsende licht.Genesteld in het midden van de Rockies ligt de spectaculair mooie Icefields Parkway, een aaneenschakeling van ijzige gletsjers.

Je rijdt er hoe dan ook doorheen tussen de nationale parken, maar met deze bouwsteen voeg je er een unieke ervaring aan toe door te stoppen voor een nacht en een wandeling te maken over de enorme laag ijs. Deze Gletsjer Icefields Parkway hike is door iedereen in goede gezondheid te doen.
verder lezen

Bouwstenen in de Rocky Mountains

Reisschema: Jasper National Park in de Rocky Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 228,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: apr - oktober

Jasper Canada daar zijn ze dan: de Rocky Mountains! De grillige skyline van dit waanzinnige gebied vormt een wirwar van meren, bergen en bossen. Leer de Rockies kennen door erop uit te trekken.

Er zijn vele wandelroutes variërend van makkelijk tot pittig, klaterende watervallen en mooie uitzichtpunten. Je slaapt in een blokhut in het bos, voor het echte natuurgevoel in Jasper National Park.
verder lezen

Reisschema: Canmore
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 136,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: apr - oktober

De perfecte afsluiter van Canada reizen maak je mee in Banff National Park, op één van de meren die zo blauw is dat je het haast niet kan geloven.

Canada pronkt graag met haar beste kant, een sprookjesachtig tafereel van ijsblauw water waarin het spiegelbeeld van  besneeuwde bergtoppen en witte wolken vrolijk terugstuitert. Het meest beroemde Lake Louise maar er zijn meer meren in ze omgeving. Laat het op je inwerken vanuit een kano, stevig peddelend of rustig dobberend, voor een waardig afscheid van het pure Canada.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Spiegelbeeld in kayakmeer – Banff
Lake Louise verblijf
Banff hotel
x
+
Reisschema: Waterton National Park in de Rocky Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 159,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: mei - oktober

Waterton National Park is het kleine broertje van de parken Jasper en Banff. Hier vind je ruige natuur, wildlife en wandelpaden die je vrijwel voor jezelf hebt.

Je slaapt midden in het park, de dorpsbewoners vertellen je graag hun favoriete wandelplek. Wij vonden dit de uitgesproken plek om zelf op pad te gaan.  Je rijdt langs spannende afgronden met gletsjers en kleurrijke bloemvelden in Waterton National Park.
verder lezen

Bouwstenen 'off the beaten track' in het noorden

Reisschema: Port Hardy - Inside Passage - Prince Rupert
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 484,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: eind mei – eind september

Een legendarische Canada boottocht langs de grillige fjordenkust van British Columbia maak je door de Inside Passage. Een steeds wisselend landschap van glinsterende baaien, rotsige eilanden en af en toe een eenzame vuurtoren glijdt aan je voorbij.

Deze ruige streek wordt voornamelijk bewoond door orka’s, bultrugwalvissen en zeearenden, die je vanaf de boot veelvuldig zal spotten. Bovendien brengt de Inside Passage Canada route je naar het afgelegen hoge noorden van Canada, vanwaar je zelfs nog een uitstapje zou kunnen maken naar Alaska…
verder lezen

Reisschema: Stewart (Canada) en Hyder (Alaska)
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 147,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: half juli – half september

In het noorden van Canada kun je een bijzondere ervaring toevoegen aan je Canada reis: maak een uitstap naar het ongerepte Alaska, de dunstbevolkte staat van Amerika.

Een afgelegen streek vol bizarre verlaten dorpen en overweldigende natuur. Je vindt er knisperende ijsmassa’s, wildstromende rivieren en zalmvangende grizzly beren nét over de grens, zo voor het oprapen. Laat je overvallen door imposante bergen waartussen eeuwenoude gletsjers hun weg naar beneden vinden, terwijl je jezelf ontzettend nietig voelt tijdens deze Alaska reis.
verder lezen

Reisschema: Smithers - Prince George
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 155,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juni - september

Tussen het hoge noorden van Canada en de indrukwekkende Rocky Mountains loopt een historische indianenroute. Deze roadtrip is onvermijdelijk om de Rockies te bereiken, maar gelukkig valt er onderweg genoeg te zien.

Je rijdt in drie dagen door het leefgebied van verschillende indianenstammen, de traditionele eerste bewoners van de Canadese grond. Onderweg kom je tijdens Canada reizen overland langs kleurige totempalen, sfeervolle museumdorpen en oude missionarisposten waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
verder lezen

1
van
18
x

Verstuur je reisplan