Oost-Canada: wereldsteden en donderend water

Bouwstenen in Oost-Canada

Wil je wilde elanden spotten vanuit een kano of Franse hapjes proeven in Quebec? Met onze bouwstenen- korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer.  Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Canada-rondreizenBel of mail ons: wij, Canada-specialisten Rommy en Simone, helpen je graag op weg.

Wil je de bouwstenen uitbreiden met een rondreis door Oost-Amerika? Neem dan een kijkje op Riksja Amerika voor onze bouwstenen in New York, Philadelphia, Washington, Lancaster (Amishgebied) en Boston.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Canada bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Toronto
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 229,- p.p. bij 2 personen

Toronto, de perfecte start (of afsluiter) van je Oost-Canada-reis. Met een directe vlucht ben je in 8 uur in deze bruisende metropool. Vanaf het water is de skyline op z’n mooist, dus we regelen een bootcruise door de haven. Struinend over de gezellige boulevard, rustige parken en hippe wijken met leuke barretjes, restaurants en wereldse musea.

Welke optie wil je aanvragen?

Wereldstart Toronto
Special Stay - Boutique Hotel in Theater District
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Canada reis!

Reisschema: Niagara Watervallen
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

Hoor het donderend geraas en voel de waternevel op je gezicht. Voordat je de Niagara Watervallen ziet kun je ze al voelen. Het meest dichtbij het natuurgeweld kom je met een boot. Trek een blauwe poncho aan, want je houdt het echt niet droog. Alles draait hier om de watervallen, dus je hotel ligt lekker dichtbij.

Welke optie wil je aanvragen?

Boot naar bulderend water – Niagara
Comforthotel in Niagara-on-the-Lake
x
+
Reisschema: Algonquin Provincial Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 162,- p.p. bij 2 personen

Nog geen drie uur rijden van Toronto vind je het Algonquin Provincial park. Dichte bossen die in de late zomer dramatisch rood kleuren, duizenden kristalheldere meren en wilde rivieren. Het park is de thuisbasis van zwarte beren, elanden en bevers. Peddelend op het kalme water ervaar je de rust van het park op z’n best.

Reisschema: Ottawa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 193, - p.p. bij 2 personen

Ervaar de koloniale charme van het oude Britse Rijk in Ottawa met de welbekende soldaten in rood uniform, de historische gebouwen van Parliament Hill en de buurt van het Rideau Canal. Per bus -en boot ga je op city tour langs de bezienswaardigheden van de stad.

Reisschema: Saint Paulin
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € , - p.p. bij 2 personen

Ten noorden van Montréal en Québec, gelegen tussen de bossen en meren van het St. Maurice National Park, ligt een hip eco resort. Hier kun je relaxen in de spa of verschillende activiteiten ondernemen, van kajakken tot beren en bevers spotten met een Canadese spoorzoeker of aan de wandel met alpaca’s. Alles mag, maar niks moet.

Welke optie wil je aanvragen?

Ontspannen en meer
Ontspannen en meer - Sacacomie lodge - special stay
x
Reisschema: Tadoussac
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 219, - p.p. bij 2 personen

Het is de droom van velen: walvissen spotten. Tadoussac is een van de beste plekken ter wereld daarvoor. Het voedselrijke water uit het Sagueney-fjord vermengt zich hier met de Saint-Laurentrivier en creëert een perfecte leefomgeving. In de zomer heb je grote kans om beluga’s, (dwerg)vinvissen en bultrugwalvissen te spotten. Lees meer over deze whale-watching-bouwsteen.

Reisschema: Québec
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 236, - p.p. bij 2 personen

Kronkelende kinderkopstraten en chique pleinen vol met cafés en bistro’s, dat is Québec. De stad is trots op zijn Franse erfgoed. Ga op een culinaire ontdekkingstocht en breng een ontspannen middag door aan de oevers van de Saint-Laurentrivier. Lees meer over deze Québec-bouwsteen.

Reisschema: Bij Riviere-du-Loup
Reisduur: 2 dagen / 1nacht
Reissom: € 145,- p.p. bij 2 personen

Op het eiland van Pot au l’ Eau de Vie in de Saint Lawrence rivier breng je een bijzondere avond door in een historische vuurtoren tijdens je Oost-Canada reis. Met een beetje geluk kun je zeehonden en beloega’s (witte dolfijnen) vanuit het slaapkamerraam voorbij zien zwemmen. Geniet van de rustige sfeer op dit bijzondere plekje.

Reisschema: Matane - Perce - Bonaventure
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 194,- p.p. bij 2 personen
Vertrek: dagelijks

Het Gaspesie schiereiland in een notendop is brede oevers, imponerende kliffen, vlakke zandstranden en gevarieerde kustlandschappen. Proef van de lokaal gerookte zalm en ontdek de natuurlijke diversiteit van dit ten oosten van Quebéc gelegen schiereiland tijdens een korte rondreis langs de kust.

Reisschema: Montreàl
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 278,- p.p. bij 2 personen

Montréal Canada fascineert door een bijzondere mix: je vindt er wolkenkrabbers met futuristische spiegelwanden naast smalle steegjes met de charme van het Parijse Quartier Latin. Duik in deze mengeling van New York en Parijs en ontdek de grootste Franse metropool aan deze kant van de Atlantische Oceaan.

Welke optie wil je aanvragen?

Welkom in charmant Montréal
Special Stay - Kleinschalig boetiekhotel in het hart van de oude stad
x
+
Reisschema: Rockport
Reisduur: 3 dagen/2nachten
Reissom: € 168,- p.p. bij 2 personen in het laagseizoen

Zoek je na je verblijf in de bruisende steden van Oost Canada wat meer rust en natuur, dan is een bezoek aan de Thousand Islands regio bij Lake Ontario echt een aanrader. Je verblijft in het het historische plaatsje Rockport direct aan het enorme meer gelegen. De lange stranden en kleine eilanden domineren het kustlandschap van deze waterrijke regio.

Welke optie wil je aanvragen?

Thousand Islands in Lake Ontario
Alternatieve overnachting in levendig Kingston
x
+
1
van
11
x

Verstuur je reisplan