reis Canada: Whistler

Alpenwei en bergvallei – Whistler

Whistler

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Whistler
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - september

In de bergketen vlak achter Vancouver ligt Whistler, een Canadees skioord dat in de zomer transformeert tot een groen verrassend alpenlandschap. Met een gondel ga je naar een bergtop, waar je door de bloemige alpenweides en langs helderblauwe meertjes korte en lange wandelingen kunt maken. Om je heen zie je de groene valleien en besneeuwde bergpieken, en soms wandel je zelfs in je korte broek door de laatste restjes sneeuw. Whistler biedt in de winter vele wintersportmogelijkheden, terwijl in de zomer de skiliften en berghellingen juist handig gebruikt worden door actieve reizigers. Voor de sportievelingen zijn er ook mogelijkheden tot raften, mountainbiken, ziplining (aan een kabelbaan tussen de bomen door roetsjen) en zelfs gletsjerskiën in de zomer.

Je verblijft in een lodge in het centrum van Whistler. Het hotel heeft een (verwarmd) zwembad, waar je na een flinke bergwandeling weer even lekker op temperatuur kunt komen.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoons kamer in een chalethotel
Excursie: tickets voor de Peak2peak gondel
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • optionele excursie: zipexcursie (€ 108 p.p.)

  • maaltijden

  • fooien

Whistler Canada: sea to sky highway

Dag 1 – Aankomst in Whistler

Vandaag rijd je naar Whistler, gelegen in de Coastal Mountains net achter de kust van British Columbia. Het is één van de beroemdste skioorden van Noord-Amerika, met veel stoeltjesliften en gondels. In de winter skiën hier honderden mensen van de bergen af, op zoek naar witte poedersneeuw en mooie afdalingen. In de zomer veranderen de skipistes in groene bergweides, en worden de stoeltjesliften gebruikt door actieve wandelaars. Wel zo handig, zo zijn de gondels en liften het hele jaar door van dienst.

De meeste reizigers rijden vanuit Vancouver naar Whistler. Ook is het mogelijk om ’s ochtends de oversteek te maken van Vancouver Island (bijvoorbeeld Victoria of Campbell River) naar Vancouver, en vervolgens door te rijden naar Whistler. Je rijdt vanuit Vancouver over Highway 99, de beroemde ‘Sea to sky highway’. Deze weg slingert vanaf de kust richting de bergen en je hebt prachtige vergezichten over de inhammen langs de kust. Een bocht later zie je juist besneeuwde bergtoppen en groene valleien door je voorruit. Een rit van 2,5 uur vol afwisseling dus.

Natuur Canada: gondel WhistlerDag 2 – Verblijf Whistler van bergtop naar bergtop

Whistler is een gezellige stad, vol winkels en knusse restaurants. Het heeft een beetje een chique sfeer, net zoals bijvoorbeeld het plaatsje Kaprun in Oostenrijk. De huizen zijn lieflijk, de chalets statig en de winkels een tikje toeristisch.

Je kunt van half juni tot 22 september met de Peak 2 Peak Gondola een oversteek maken tussen twee bergpieken die naast Whistler liggen. Het kaartje is inbegrepen bij de bouwsteen. Eerst ga je omhoog naar Whistler Mountain, waarna je per ruime moderne gondel 4 kilometer door het luchtledige glijdt naar Blackcomb Mountain. Wij spotten op de top van Blackcomb Mountain vlakbij de gondelbaan een dikke marmot, die ons vanaf een rots nieuwsgierig gadesloeg. Weer beneden dronken wij een kopje koffie met wat lekkers bij Ingrids Home Cooking.

Whistler - Canada reizenDag 3 – Vertrek uit Whistler

Vandaag vertrek je weer uit Whistler en kun je je Canada reis vervolgen. De meeste reizigers volgen de weg oostwaarts richting Clearwater. Deze plaats ligt vlakbij het Wells Gray Provincial Park, waar je fenomenale watervallen ziet en kunt wandelen in de ongerepte natuur. Slaap op een paardenranch tijdens de bouwsteen Watervallen in het Wilde Westen, of kies voor het echte avontuur en ga een dag kanovaren en kamperen. Deze laatste activiteiten vind je in de bouwsteen Into the wild, ook in het Wells Gray park maar dan als dé ultieme Canada beleving.

Wil je graag een bijzondere ervaring toevoegen aan je Canada reis, volg dan de bouwsteen Santé! Op het goede leven naar de Okanagan Valley. Deze vruchtbare vallei ligt in het zuiden van de staat British Columbia, en is bekend om zijn lokale Canadese wijnen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Zipplining in Whistler

Reissom: € 95,- p.p.
Inbegrepen: excursie zipplining

In Whistler zijn een heleboel leuke zomeractiviteiten te ondernemen, zoals mountainbiken, raften of skaten. Wij vonden het erg leuk om een ‘ziptrek’ te doen: in een tuigje hang je aan een kabelbaan, waarbij je tussen de boomtoppen van een bos doorzoeft. Het is een leuke activiteit voor avontuurlijk ingestelde mensen, waarbij je vanuit een heel ander perspectief de dichte Canadese bossen ontdekt tijdens je Canada reis. Als je veilig aan een kabel met een helm op langs bomen en over rivieren glijdt, kun je de natuur van dichtbij beleven. Na een tijdje kregen wij de smaak te pakken en bij de derde zipkabel durfden we zelfs al zonder handen te zoeven… Erg spannend! Als je hoogtevrees hebt is deze excursie overigens niet aan te raden, de kabels hangen namelijk op zo’n 30 meter hoogte.

Welke optie wil je aanvragen?

Alpenwei en bergvallei – Whistler
Zipplining in Whistler
x