Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Watervallen in Wells Gray

   Wells Gray

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Wells Gray
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 163,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: apr - oktober

   Wells Gray is een plek waar je je een echte pionier voelt buiten de gebaande paden. Het is volgens ons het mooiste nationale park van British Columbia en wordt veel minder bezocht dan de grote broers Jasper en Banff, een provincie verder. Het park is vooral beroemd vanwege de spectaculaire watervallen, sommigen van wel meer dan 100 meter hoog. Het Wells Gray Provincial Park is een Canadese wildernis vol beren, elanden en wolven, een ongerept natuurgebied vol wandelmogelijkheden. Je vindt er diepe riviervalleien en alpiene bergweides, met veel uitgezette wandelingen van verschillende moeilijkheidsniveaus.

   Je slaapt tijdens deze bouwsteen op een 'guest ranch', waar paarden in de wei lopen en je de wild west sfeer van deze regio kunt proeven. Het is de zomermaanden een druk bezocht park dus kun je ook terechtkomen in een lodge of in een cabin aan het meer, maar het kan ook een meer standaard motel in het nabijgelegen Clearwater worden.

   Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer op een ranch / lodge / cabin of motel
   Excursie: geen
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • autohuur

   • maaltijden

   • fooien

   Ranch Wells Gray

   Dag 1 – Aankomst in Wells Gray

   Vanuit Whistler begin je vandaag aan de rit naar het Wells Gray Provincial Park. Onderweg kom je over kronkelende bergwegen en passeer je smalle houten bruggen. Het is een lange route (ongeveer 400 kilometer) maar onderweg zijn er veel leuke plaatsen waar je even een stop kunt maken. Wij kozen voor een lunchbreak bij Duffey Lake, tussen Pemberton en Lillooet. Clearwater ligt in de Cariboo Mountains, waar je veel grote boerderijen met vee aantreft.

   Je slaapt de komende twee nachten op een ‘guest ranch’ in het park. Het is ook mogelijk om in een lodge te slapen, in een cabin aan het meer en bij grote drukte kun je ook terecht komen in een standaard motel in Clearwater.

   Waterval - Wells GrayDag 2 – Wells Gray Provincial Park

   Je verblijf in of aan deaan de rand van het Wells Gray Provincial Park. Per auto kun je zelf het park verkennen, de wegen zijn goed aangegeven en de bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf de weg. De eerste waterval die je passeert is de Spahats Falls, een straal water die een muur van lavagesteente heeft uitgesleten en ruim 100 meter naar beneden plonst. De volgende waterval op je route is de indrukwekkende, hoogste waterval van Canada. De Helmcken Falls met een hoogte van maar liefst 137 meter. Dit is 2x zo hoog als de beroemde Niagara Falls! De Dawson Falls is hierna ook een stop waard, deze waterval is juist helemaal niet hoog (slechts 5 meter) maar wel 90 meter breed.

   Naast watervallen vind je in het Wells Gray park ook een echte wildernis waar beren, elanden en bevers voorkomen. Je wandelt over de alpiene bergweides en voor de lunch ploften wij neer in een kleurrijk veld vol wilde bloemen.

   Paardrijden in Wells Gray National ParkTip: Paardrijden in Wells Gray

   Wij vonden het erg leuk om per paard het Wells Gray Provincial Park te verkennen. Deze excursie is niet inbegrepen bij de bouwsteen omdat de paarden niet vooraf gereserveerd kunnen worden, wij raden je daarom aan direct bij aankomst naar deze mogelijkheid te informeren.

   Wij kozen voor de tocht, voor een vrolijke betrouwbare schimmel en maakten een rit van 2 uur in de ochtend. Vanaf de rug van een paard beleef je de natuur op een hele andere manier dan te voet. In de verte spotten wij een beer, die onverschrokken van het malse gras bleef snoepen en pas het bos weer in liep toen wij al vlakbij waren. De gids stuurt de paarden over smalle paden door de natuur; berg op, berg af, en soms zelfs door kleine kreken. Gelukkig blijf je op het paard droog! Het is heerlijk om hoog op het paard door de weides vol bloemen te stappen en te genieten van de Canadese natuur.

   Wells Gray - reizen CanadaDag 3 – Vertrek uit Wells Gray

   Vandaag rijd je vanuit Wells Gray verder richting het Jasper National Park, een rit richting de Rocky Mountains in de provincie Alberta tijdens de bouwsteen Stap in de ruige Rockies.

   Onderweg picknicken - Canada reizenTips

   Beste reistijd

   Mei t/m oktober, met in mei en juni nog kans op sneeuw op de passen. In juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot in de 30 graden.

   Eten & drinken

   Wij hebben heerlijk gegeten bij de Black Horse Saloon gelegen in Wells Gray Park. Dit restaurant is gehuisvest in een houten schuur, waardoor je het echte ‘saloon’-gevoel uit het Wilde Westen krijgt. Zowel de steak als de gegrilde kip zijn aanraders. Op het terrein van de ranch wordt elke avond een BBQ-avond georganiseerd voor de gasten, dit levert altijd een gezellige avond op.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Wells Gray - cabin aan het meer

   Reissom: € 217,- p.p. (bij 2 personen voor 2 nachten)
   Inbegrepen: 2 nachten in een cabin aan het meer

   Wil je liever aan een verkoelend meer verblijven in Wells Gray NP, dan kunnen wij dit voor je regelen. De ranches die wij hier gewoonlijk boeken hebben helaas geen familiekamers. En wil je wat meer comfort dan kun je overnachten in deze cabins aan het meer, prachtig gelegen tussen de groene bossen en aan het water. Genoeg te doen voor het hele gezin. Spring voor wat verkoeling in het meer, stap in een kayak of ga in de omgeving raften, wandelen, vissen of mountainbiken.

   Het resort beschikt over houten cabins met uitzicht op het meer. De meeste cabins hebben een eigen keukentje maar het ontbijt en diner wordt ook geserveerd in het boathouse restaurant welke over een lakeside patio beschikt. Zie je jezelf al zitten!

   Welke optie wil je aanvragen?

   Watervallen in Wells Gray
   Wells Gray - cabin aan het meer
   x