Watervallen in Wells Gray

Wells Gray Provincial Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Keuzeopties
  • Kaart
Reisschema: Wells Gray
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 184,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a ranch ervaring
Reisperiode: apr - oktober

Wells Gray is een plek waar je je een echte pionier voelt buiten de gebaande paden. Het is volgens ons het mooiste nationale park van British Columbia en wordt veel minder bezocht dan de grote broers Jasper en Banff, een provincie verder. Het park is vooral beroemd vanwege de spectaculaire watervallen, sommigen van wel meer dan 100 meter hoog. Het Wells Gray Provincial Park is een Canadese wildernis vol beren, elanden en wolven, een ongerept natuurgebied vol wandelmogelijkheden. Je vindt er diepe riviervalleien en alpiene bergweides, met veel uitgezette wandelingen van verschillende moeilijkheidsniveaus.

Je slaapt tijdens deze bouwsteen op een 'guest ranch', waar paarden in de wei lopen en je de wild west sfeer van deze regio kunt proeven. Het is de zomermaanden een druk bezocht park dus kun je ook terechtkomen in een lodge of in een cabin aan het meer, maar het kan ook een meer standaard motel in het nabijgelegen Clearwater worden.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer op een farm/ lodge / cabin of motel
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- fooien

Keuzeopties voor je verblijf:
- budgetoptie motelstyle
- comfortoptie cabin aan het meer

Kijk hier voor alle keuzeopties in Wells Gray

Wells Gray

Dag 1 – Aankomst in Wells Gray

Vanuit Whistler begin je vandaag aan de rit naar het Wells Gray Provincial Park. Onderweg kom je over kronkelende bergwegen en passeer je smalle houten bruggen. Het is een lange route (ongeveer 400 kilometer) maar onderweg zijn er veel leuke plaatsen waar je even een stop kunt maken. Clearwater ligt in de Cariboo Mountains, waar je veel grote boerderijen met vee aantreft.

Je slaapt de komende twee nachten op een guest farm in het park. In de zomermaanden altijd populair dus het kan ook een sfeervolle een lodge of cabin worden om te slapen. Bij grote drukte kun je ook terecht komen in een standaard motel in Clearwater.

Wells GrayDag 2 – Wells Gray Provincial Park

Je verblijf in of aan deaan de rand van het Wells Gray Provincial Park. Per auto kun je zelf het park verkennen, de wegen zijn goed aangegeven en de bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf de weg. De eerste waterval die je passeert is de Spahats Falls, een straal water die een muur van lavagesteente heeft uitgesleten en ruim 100 meter naar beneden plonst. De volgende waterval op je route is de indrukwekkende, hoogste waterval van Canada. De Helmcken Falls met een hoogte van maar liefst 137 meter. Dit is 2x zo hoog als de beroemde Niagara Falls! De Dawson Falls is hierna ook een stop waard, deze waterval is juist helemaal niet hoog (slechts 5 meter) maar wel 90 meter breed.

Naast watervallen vind je in het Wells Gray park ook een echte wildernis waar beren, elanden en bevers voorkomen. Je wandelt over de alpiene bergweides en voor de lunch ploften wij neer in een kleurrijk veld vol wilde bloemen.

Wells Gray National ParkTip: Paardrijden in Wells Gray

Wij vonden het erg leuk om per paard het Wells Gray Provincial Park te verkennen. Deze excursie is niet inbegrepen bij de bouwsteen omdat de paarden niet vooraf gereserveerd kunnen worden, wij raden je daarom aan direct bij aankomst naar deze mogelijkheid te informeren.

Vanaf de rug van een paard beleef je de natuur op een hele andere manier dan te voet. In de verte spotten wij een beer, die onverschrokken van het malse gras bleef snoepen en pas het bos weer in liep toen wij al vlakbij waren. De gids stuurt de paarden over smalle paden door de natuur; berg op, berg af, en soms zelfs door kleine kreken. Gelukkig blijf je op het paard droog! Het is heerlijk om hoog op het paard door de weides vol bloemen te stappen en te genieten van de Canadese natuur.

Wells Gray - reizen CanadaDag 3 – Vertrek uit Wells Gray

Vandaag rijd je vanuit Wells Gray verder richting het Jasper National Park, een rit richting de Rocky Mountains in de provincie Alberta tijdens de bouwsteen Stap in de ruige Rockies.

.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verander je verblijf: budgetkeuze motelstyle in Clearwater

Reissom: € 190,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in Clearwater

Het dorpje Clearwater ligt vlakbij de ingang van Wells Gray Provincial Park. Je hoeft niet persé in het park te slapen om te genieten van deze rustgevende omgeving. Wil je graag wat besparen op je overnachting, dan regelen wij een mooi gelegen motel aan een meertje in Clearwater. Het verblijf beschikt over een eigen strand, watersportfaciliteiten en barbecuefaciliteiten. Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op het meer en gratis wifi.

Verander je verblijf: comfortabele cabin aan het meer

Reissom: € 212,- p.p. (bij 2 personen voor 2 nachten)
Inbegrepen: 2 nachten in een cabin aan het meer

De ranches die wij gewoonlijk boeken in Wells Gray hebben helaas geen familiekamers. Wil je dit wel graag, of wil je een verblijf met wat meer comfort dan gemiddeld, dan kun je overnachten in dit resort met cabins aan het meer. Ze zijn prachtig gelegen tussen de groene bossen en aan het water. De meeste cabins hebben een eigen keukentje maar het ontbijt en diner wordt ook geserveerd in het boathouse restaurant. Er is genoeg te doen:
spring voor wat verkoeling in het meer, stap in een kajak of ga in de omgeving raften, wandelen, vissen of mountainbiken.

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen in Wells Gray
Verander je verblijf: budgetkeuze motelstyle in Clearwater
Verander je verblijf: comfortabele cabin aan het meer
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan