Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Rockies meets prairie

   Waterton National Park

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Waterton National Park in de Rocky Mountains
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 159,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: mei - oktober

   Een National Park met rust, ruimte en de grillige Rocky Mountains als decor, dat is Waterton National Park. Waar grote broer Banff NP de bekendste trekpleister is, is dit park kleinschalig gebleven met een beperkt aantal toeristen. Hier vind je ruige natuur, wildlife en rustige wandelpaden. Je slaapt in een eenvoudige hotel midden in het nationale park. De dorpsbewoners geven je graag tips over de beste wandelroutes en plekken waar voor het laatst een beer gespot is. Wij vonden dit de uitgesproken plek om zelf op pad te gaan en te genieten van ons eigen stukje natuur.

   Verleg je graag je grenzen? Kies dan voor een nacht verlenging van deze bouwsteen en steek de grens over met USA. Vanuit Waterton NP rijd je makkelijk naar Glacier NP in Montana. Door dit park loopt de ''going to the Sun Road''. Je rijdt langs spannende afgronden met wildlife en kleurrijke bloemenvelden.

   Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer in een eenvoudig hotel in het Waterton National Park
   Excursie: geen
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • autohuur

   • optionele excursie: rijd de zon tegemoet in USA

   • entreegelden parken

   • maaltijden

   • fooien

   Bizons in Waterton National ParkDag 1 – Aankomst in Waterton National Park

   Vandaag rijd je naar Waterton, het is vanuit Calgary ongeveer een rit van 3 uur. Onderweg rijd je over uitgestrekte prairies waar vroeger Indianen en bizons samenleefden. In de verte doemen de Rockies met besneeuwde pieken op. Waar je bij de meeste nationale parken aan de rand verblijft, slaap je hier midden in het park. We hebben gekozen voor een eenvoudig, net hotel, vlakbij het meer. In het kleine dorp vind je meerdere restaurants om te eten. Wij vonden het leuk om langs de waterkant te eten en te genieten van de net gevangen vis.

   Waterton is één van de weinige plekken waar Grizzlies leven. De kans is wel klein dat je er één tegenkomt. Naast beren vind je er ook vossen, bizons en berggeiten. Als je vroeg in het seizoen bent lopen er met wat geluk bighorn sheep rond in het dorp.

   Waterton National Park CanadaDag 2 – Verblijf in de Rockies van Waterton National Park

   Vandaag ben je vrij om zelf Waterton NP te verkennen. Het park is relatief klein waardoor je veel highlights in 1 dag kan bekijken. Wij zijn de dag begonnen met een bezoek aan de Buffalo paddock net buiten het park, waar we tussen bizons door reden. Indrukwekkend als ze zo dicht langs je auto komen wandelen. Via de Red Rock Canyon reden we naar Cameron Lake. Geef tijdens de rit je ogen goed de kost. Er scharrelen vaak beren langs de rivier op zoek naar bessen.

   Waterton heeft meerdere wandelroutes waar je uren kunt wandelen. ’s Ochtends hebben wij bij de bakker, blueberry muffins gekocht en mee op pad genomen. Heerlijk om na een wandeling in het gras te zitten en deze op te eten.

   Going to the sun road Canada - USATip: Rijd de zon tegemoet in USA

   Het slapen van een nacht in de USA vinden wij een leuke manier om dieper de natuur in te duiken. Dit is niet inbegrepen in de bouwsteen omdat misschien niet iedereen zin heeft om extra kilometers te rijden. Vanuit Waterton National Park rijd je naar de going to the Sun Road. Deze steile weg brengt je langs valleien en gletsjers. De gletsjers smelten langzaam, dit zorgt voor indrukwekkende watervallen en een avontuurlijke rit. Onderweg kan je stoppen voor een hike of om de berggeiten en wilde bloemen te bewonderen. Na een actieve dag kom je aan in Glacier National Park Montana. Hier hebben we een kamer voor je geregeld in een eenvoudig hotel. Vergeet niet om een Esta / visum formulier via internet te regelen, je bent tenslotte in de USA.

   Je bepaalt de volgende dag zelf je route. Je kan terug naar Waterton rijden om daarna huiswaarts te keren. Of je reis vervolgen naar Kimberley, dit plaatsje ligt net over de grens in Canada. Vanuit hier reis je makkelijk naar Banff NP, Nelson of Revelstoke NP. Wij puzzelen graag samen aan je ideale route.

   Waterton National Park - Canada reizen

   Vrienden maken bij Pat’s store in Waterton NP

   Dag 3 – Vertrek uit Waterton National Park

   Vanuit Waterton reis je makkelijk door naar Canmore, daar kun je de bouwsteen Spiegelbeeld in kayakmeer volgen. Vaar met een kano over de ijsblauwe wateren bij Lake Louise.

   Ook kun je doorreizen naar het National park Revelstoke. Vlakbij Revelstoke hebben wij een plek gevonden waar je een stukje natuur voor jezelf hebt. De B&B waar je verblijft ligt verborgen tussen de bomen aan een groot meer waar je alleen als logé kan komen. Omdat de afstand tussen Waterton en Revelstoke best groot is, hebben wij een alternatieve route voor je samengesteld. Je reist langs de grens met de USA, onderweg slaap je in een historisch hotel in Kimberley. Je verblijft ook in het plaatsje Nelson waar de tijd heeft stilgestaan met artistieke gallery’s en flowerpower. Vraag bij onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

   Deze bouwsteen is goed te combineren met...