Reizen Canada: Waterton NP

Rockies meets prairie

Waterton National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Waterton National Park in de Rocky Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 152,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: mei - oktober

Een National Park met rust, ruimte en de grillige Rocky Mountains als decor, dat is Waterton National Park. Waar grote broer Banff NP de bekendste trekpleister is, is dit park kleinschalig gebleven met een beperkt aantal toeristen. Hier vind je ruige natuur, wildlife en rustige wandelpaden. Je slaapt in een eenvoudige hotel midden in het nationale park. De dorpsbewoners geven je graag tips over de beste wandelroutes en plekken waar voor het laatst een beer gespot is. Wij vonden dit de uitgesproken plek om zelf op pad te gaan en te genieten van ons eigen stukje natuur.

Verleg je graag je grenzen? Kies dan voor een nacht verlenging in Waterton zodat je tijd hebt om een dagtocht naar de VS te maken. Vanuit Waterton NP rijd je makkelijk naar Glacier NP in Montana. Door dit park loopt de ''going to the Sun Road''. Je rijdt langs spannende afgronden met wildlife en kleurrijke bloemenvelden. Slapen doe je weer in je accommodatie in Waterton.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer in een eenvoudig hotel in het Waterton National Park
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- fooien
- entreegelden

Bizons in Waterton National ParkDag 1 – Aankomst in Waterton National Park

Vandaag rijd je naar Waterton, het is vanuit Calgary ongeveer een rit van 3 uur. Onderweg rijd je over uitgestrekte prairies waar vroeger Indianen en bizons samenleefden. In de verte doemen de Rockies met besneeuwde pieken op. Waar je bij de meeste nationale parken aan de rand verblijft, slaap je hier midden in het park. We hebben gekozen voor een eenvoudig, net hotel, vlakbij het meer. In het kleine dorp vind je meerdere restaurants om te eten. Wij vonden het leuk om langs de waterkant te eten en te genieten van de net gevangen vis.

Waterton is één van de weinige plekken waar Grizzlies leven. De kans is wel klein dat je er één tegenkomt. Naast beren vind je er ook vossen, bizons en berggeiten. Als je vroeg in het seizoen bent lopen er met wat geluk bighorn sheep rond in het dorp.

Waterton National Park CanadaDag 2 – Verblijf in de Rockies van Waterton National Park

Vandaag ben je vrij om zelf Waterton NP te verkennen. Het park is relatief klein waardoor je veel highlights in 1 dag kan bekijken. Wij zijn de dag begonnen met een bezoek aan de Buffalo paddock net buiten het park, waar we tussen bizons door reden. Indrukwekkend als ze zo dicht langs je auto komen wandelen. Via de Red Rock Canyon reden we naar Cameron Lake. Geef tijdens de rit je ogen goed de kost. Er scharrelen vaak beren langs de rivier op zoek naar bessen.

Waterton heeft meerdere wandelroutes waar je uren kunt wandelen. ’s Ochtends hebben wij bij de bakker, blueberry muffins gekocht en mee op pad genomen. Heerlijk om na een wandeling in het gras te zitten en deze op te eten.

Waterton National Park - Canada reizen

Dag 3 – Vertrek uit Waterton National Park

Vanuit Waterton reis je makkelijk door naar Canmore, daar kun je de bouwsteen Spiegelbeeld in kayakmeer volgen. Vaar met een kano over de ijsblauwe wateren bij Lake Louise.

Ook kun je doorreizen naar het National park Revelstoke. Vlakbij Revelstoke hebben wij een plek gevonden waar je een stukje natuur voor jezelf hebt.

 

Going to the sun road Canada - USATip: Rijd de zon tegemoet in USA

Vanuit Waterton National Park rijd je naar de ‘Going to the Sun Road’. Deze steile weg brengt je langs valleien en gletsjers. De gletsjers smelten langzaam, dit zorgt voor indrukwekkende watervallen en een avontuurlijke rit. Onderweg kan je stoppen voor een hike of om de berggeiten en wilde bloemen te bewonderen. Na een actieve dag kom je aan in Glacier National Park Montana. Je bepaalt de volgende dag zelf je route. Wanneer je over land de grens overgaat, hoef je geen ESTA vooraf aan te vragen. Je betaalt dan ter plaatse een klein bedrag en vult een document in.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan