Canada reizen: orka Telegraph Cove

Ongerepte orkabaai – Telegraph Cove

Telegraph Cove walvissen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Telegraph Cove op Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 343,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: orka-excursie
Reisperiode: juli - september

Telegraph Cove in het noorden van Vancouver Island is volgens ons de beste plek van Canada om orka's en walvissen te spotten. Hier loopt de migratieroute vlak langs de kust, en van begin juli tot eind september kun je de dieren bewonderen. Als je in het juiste seizoen in Canada bent is dit absoluut de bouwsteen om toe te voegen aan je Canada reis: je treft hier weinig toeristen, onbedorven natuur en bijzondere dieren in een serene setting. Met een vissersboot trek je er op uit om de orka's in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Op de onderwatermicrofoon hoor je de diepe bromgeluiden en geniet je van een unieke ervaring.

Je overnacht in Telegraph Cove of in Port Mcneill. Zo verblijf je dichtbij de plek waar het allemaal gebeurt en heb je echt de tijd om op te gaan in de natuur. Naast orka's tref je hier ook zeeleeuwen, witkop zeearenden en bultrug walvissen. Maak een praatje met de vissers in het dorp, eet een verse vissoep in het lokale café en beleef het leven aan de Canadese kust.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoons kamer in een sfeervolle lodge
Excursie: halve dag orka-excursie
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- fooien
- optionele excursie: grizzly beren spotten of orka kamp – kayakken met whales (3 -, 4- of 6 daagse trip vanaf € 549,- p.p.)

Telegraph Cove Canada

Dag 1 – Aankomst Telegraph Cove

Vandaag rijd je over een slingerweg door dichte bossen naar het noorden van Vancouver Island. De weg loopt hier niet meer langs de kust maar landinwaarts door de bergen. Je doel voor vandaag is Telegraph Cove, een vissersplaats op de noordpunt van Vancouver Island, met veel houtindustrie en mannen in houthakkershemden. Het ligt aan de Johnstone Strait, één van de beste plekken ter wereld om orka’s te spotten.

Je slaapt in Telegraph Cove of in de directe omgeving in Port Mc Neill. We hebben hier verschillende lodges gevonden soms midden in de natuur of aan een rivier. De kamers zijn comfortabel, en de meeste kijken uit op het bos en het water. Port McNeill is ongeveer een half uurtje rijden en hier hebben wij heerlijk gegeten bij Sportman’s Steak & Pizza House, met uitzicht op de haven.

Telegraph Cove CanadaDag 2 – Orka’s en walvissen excursie Telegraph Cove

’s Ochtends rijd je vanuit je lodge naar Telegraph Cove. Het is een typisch ‘boardwalk’-dorp, vol kleurige houten huizen op palen aan vlonders, gelegen aan een kleine baai. Er zijn nog maar weinig van dit soort plaatsjes in Canada en het ademt echt de sfeer van een authentiek vissersdorp. In de haven vind je een gezellig café waar je heerlijk op het terras kunt zitten, en geniet van fish & chips of de verse lokale vissoep.

Je komt naar Telegraph Cove voor de bootexcursies die er worden georganiseerd. Door dit landschap van waterwegen en eilanden varen houten vissersboten met enthousiaste schippers, die precies weten waar de orka’s zich ophouden. Voordat je aan boord van de boot gaat vonden wij het leuk nog even een kijkje te nemen in het ‘Whale Interpretive Centre’. Hier zie je de indrukwekkende skeletten van allerlei soorten dolfijnen, zeehonden en walvissen.

Telegraph Cove CanadaAan boord van de boot houdt de schipper een kort introductiepraatje over de orka’s en andere bewoners van de blauwe wateren in de Johnstone Strait. Zo vind je hier ook bruinvissen, bultrug walvissen, witkop zeearenden, zeeleeuwen, zeehonden en zelfs dolfijnen. Nadat je de haven van Telegraph Cove uitvaart, kan het grote speuren beginnen: wie ziet er als eerste een rugvin of spuitfontein boven het water uitkomen? Je hebt tijdens de excursies in Telegraph Cove ongeveer 90% kans om orka’s te spotten. Om de dieren niet te storen mogen de vissersboten niet dichterbij komen dan 100 meter, maar het gebeurt wel eens dat de orka’s zelf onder water naar de boot toe zwemmen en ineens opduiken!

Na de bootexcursie kun je nog even rondkijken in Telegraph Cove, of terugrijden naar je lodge waar je vanavond nog een nachtje slaapt. Wij aten in het hotel en genoten van de simpele maar heerlijke maaltijd. De meeste reizigers zijn lekker rozig van de hele dag op het water, dus het slapen zal vanavond wel lukken…

Telegraph Cove CanadaDag 3 – Vertrek Telegraph Cove, walvissen Canada

Vanuit Telegraph Cove kun je twee kanten op. Verder reizen naar het noorden met de bouwsteen Trossen los langs fjordenkust als je de grote ronde door de provincie British Columbia maakt. De Inside Passage start in Port Hardy en de boot vertrekt om 07.30 ’s ochtends. Vervolgens kun je een hele dag genieten van fjorden, de grillige kustlijn, het diepblauwe water en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Vervolgens kun je ook doorreizen naar bijvoorbeeld onze bouwsteen Een actief tussendoortje. Hier kun je zeekayakken tijdens de zonsondergang op Quadra Island. Of ga in een kraakheldere rivier snorkelen met zalmen; een bijzondere excursie waarbij je alleen in augustus op een originele manier de beroemdste vis van Canada kunt bewonderen.

Telegraph Cove Vancouver IslandTips

Beste reistijd

De orka-excursies in Telegraph Cove worden uitgevoerd van 1 juli tot en met 30 september, want in mei en juni zijn de orka’s soms nog niet terug uit hun winterwateren. Wil je in mei, juni of oktober orka’s spotten in Canada, kijk dan bij de bouwsteen in Victoria: Aan boord: whale watchen.

Kleding

Op de boot zijn voor iedereen extra jassen en broeken aanwezig, zodat je je warm kunt aankleden. Het kan soms namelijk fris zijn als je 4 uur lang op het dek naar de horizon tuurt voor het schouwspel van rugvinnen en rondzwevende adelaars. Ook zijn er regenpakken aanwezig, voor het geval het onverhoopt begint te regenen. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen!

Kayakken met de walvissenOptioneel: Orka Kamp – kayakken met de whales

Ben je wat avontuurlijker ingesteld en heb je de tijd, dan vinden wij het Orkakamp echt de moeite waard. Aan de oostkust van Vancouver Island ligt de Johnston Strait, waar van juli tot september orka’s langs trekken op zoek naar eten. Tijdens dit avontuurlijk kamp krijg je de kans om deze bijzondere dieren te observeren vanuit je eigen kayak, vanaf het strand of met een boot. Orca Base Camp ligt op een strand direct aan de oceaan met op de achtergrond een imposant bosgebied. Je gaat met ervaren gidsen op pad, waarvan je alles leert over het leven van de orka’s. Je slaapt in comfortabele tenten op een knusse camping met de faciliteiten die je nodig hebt en de maaltijden zijn inclusief.
Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden voor een 3-, 4- of 6 daagse trip. Prijzen vanaf €749,- per persoon.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Excursie Grizzlyberen spotten

Reissom: € 307,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: hele dag excursie grizzly beren spotten inclusief bootreis met ook kans op walvissen en orka's onderweg

Als je nog een dag extra in Telegraph Cove kan blijven grijp hier dan je kans om grizzly beren te spotten. Grizzly beren komen niet voor op Vancouver Island, maar met deze toer vertrek je vroeg in de ochtend richting het vaste land. Je vaart diep een van de inhammen van deze grillige fjordenkust in. Hier, ver van de bewoonde wereld, zijn de Grizzlies heer en meester. Je vaart langs de stille oevers waar de beren te zien zijn omdat ze hier op zoek zijn naar voedsel. Tijdens het zalmenseizoen (Aug/Sept), bestaat de kans zelfs dat je bruine beren in de stroom naar zalmen ziet vissen, een geweldig gezicht! Maar ook een moeder met haar jonge, nog lerende, ‘cubs’ aan het begin van het seizoen zijn een beeld om nooit te vergeten. De hele excursie inclusief bootreis duurt ongeveer 6 uur.
Deze excursie is te boeken van juni t/m september.

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte orkabaai – Telegraph Cove
Excursie Grizzlyberen spotten
x