reis Canada: walvisspotten

Aan boord: whale watchen

Victoria Vancouver Island

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Victoria op Vancouver Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 254,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: april - oktober

Natuurlijk mogen orka's en walvissen niet ontbreken op je Canada reis. Het water rondom Vancouver Island is één van de beste plekken ter wereld om deze dieren te zien. Bij Victoria, Vancouver Island zwemmen zowel bultrugwalvissen, grijze walvissen als orka's van mei t/m eind september langs de kust. De stad ligt slechts een overtocht per veerboot verwijderd van Vancouver en heeft een charmant Engels karakter. Hier ga je met een grote rubberboot of grotere vissersboot op zoek naar deze reuzen. Geniet na het walvisspotten van de Engelse sfeer tijdens een high tea, of wandel door een gemanicuurde botanische tuin.

Ben je tussen 1 juli en half september in Canada, dan is volgens ons de walvisbouwsteen Ongerepte orkabaai een echte must. Het staat algemeen bekend als de plek met de grootste kans op orka's spotten. In plaats van in Victoria, ga je dan in de afgelegen baai Telegraph Cove per vissersboot op zoek naar de vrolijke flippers.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoons kamer in een centraal gelegen hotel
Excursie: halve dag walvisexcursie
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • optionele excursies: per watervliegtuig over Vancouver Island

  • maaltijden

  • fooien

Dag 1 – Aankomst in Victoria Vancouver Island

High tea - Victoria Vancouver Island

Vandaag rijd je naar Victoria, een plaats met Engelse charme aan de zuidkust van Vancouver Island. De meeste mensen passen deze bouwsteen in voor hun verblijf in Tofino/Ucluelet. De stad Victoria is in 1843 gekoloniseerd door de Engelsen, wat verklaart waarom je overal bakstenen huizen en aangeharkte tuinen aantreft. Wij vonden het dan ook leuk om onze middag in Victoria op traditionele Engelse wijze door te brengen: met een ‘high tea’ in het statige Empress Hotel. Het Empress Hotel ligt in de haven van Victoria, een charmante plek vol nostalgie met het monumentale parlementsgebouw en rode dubbeldekkers die langs rijden.

Je slaapt in Victoria in een comfortabel stadshotel in het centrum van het stadje. De kamers zijn ruim en sommigen hebben een eigen keukenblok. Het hotel ligt op loopafstand van de Inner Harbour, waar je veel kleurige boten en gezellige restaurants vindt.

Canada reizen: walvissen en orka's spottenDag 2 – Orka’s en walvissen spotten

Vandaag ga je op pad voor je walvisexcursie. In de haven stap je aan boord van een grote rubberboot (‘zodiac’), waarmee je op zoek gaat naar de verschilende soorten walvissen die leven in de wateren rondom Victoria. Er zwemmen hier drie verschillende groepen met orka’s, ieder met zo’n 30 dieren. Toen wij in Canada in Victoria waren, kwamen deze groepen toevallig net samen (dit heet een ‘superpod’, iets wat enkele keren tijdens het seizoen gebeurt) en werd onze boot omringd door zo’n 90 spetterende en duikende orka’s… Een heel bijzonder gezicht. Maar ook als je maar een paar orka’s of grijze walvissen ziet, is het een ervaring om nooit te vergeten. De rugvin die langzaam door het water glijdt, een moeder-orka die naast haar kleintje zwemt. Houd je fototoestel bij de hand, want je hebt meestal maar een paar seconden om het fantastische shot te maken van de staart die uit het water steekt. De orka’s zijn groot, maar ook snel!

vancouver island canada

 

Na de walvis-excursie vaart de boot terug naar de haven van Victoria. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid deze sfeervolle Canadese stad verkennen. Wandel door de Inner Harbour, de boulevard van Victoria, waar een aangename drukte heerst met straatverkopers, artiesten, toeristen en boten. Ook kun je per watervliegtuig een rondvlucht maken over Vancouver. Onderaan de pagina vind je meer informatie over deze excursie.

 

Butchart Garden - Victoria Vancouver IslandDag 3 – Vertrek uit Victoria Vancouver Island

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Na het vertrek uit Victoria gaan de meeste mensen op zoek naar beren. Je rijdt in ongeveer 5 uur door de bossen van het binnenland naar de kust, waar je slaapt in een houten natuurlodge. Wil je nog wat langer op Vancouver Island blijven, reis dan verder met de bouwsteen Een actief tussendoortje. Hier kun je bij zonsondergang in een kayak peddelen langs de kust of ga snorkelen met zalmen.

Rijd je door naar Vancouver, dan kun je op weg van Victoria naar de Vancouver ferry in Swartz Bay nog de Butchart Gardens bezoeken. Deze sierlijk aangelegde gemanicuurde tuinen hebben namen zoals Sunken Garden, Japanese Garden en Italian Garden, geïnspireerd op de verre reizen van de eigenaars van de botanische tuin.

Victoria Vancouver IslandTips

Beste reistijd

Van 1 mei t/m 31 oktober als je orka’s wilt spotten.

Eten en drinken

Na het walvisspotten streken wij neer bij Milestone’s Grill and Bar, in de haven van Victoria. Vraag om een tafeltje bij het raam met uitzicht op de haven. Of loop bij een van de vele pubs binnen op Government Street, wij hebben gezellig gezeten bij Bard & Banker, de oudste pub van Victoria.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Rondvlucht per watervliegtuig

Reissom: € 95,- p.p.
Inbegrepen: rondvlucht per watervliegtuig over Vancouver Island

Wil je op een andere manier de omgeving van Victoria verkennen, dan kun je per watervliegtuig een avontuurlijke rondvlucht over de stad en de omliggende omgeving maken. Je stapt in de haven aan boord van een vliegtuig op drijvers en stijgt op vanaf een startbaan gemaakt van water. In een half uur vlieg je over de stad Victoria, naar de Strait of San Juan de Fuca met zijn schitterende blauwe inhammen tussen groene heuvels en eilanden. Op de achtergrond zie je de toppen van de bergketen die langs de kust van British Columbia loopt.

Welke optie wil je aanvragen?

Aan boord: whale watchen
Rondvlucht per watervliegtuig
x