Vol gas de berg af

Vol gas de berg af

Mountainbiken in de bergen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sun Peaks
Reisduur:: 3 dagen / 2 nachten
Reissom:: vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. downhill mountainbiken
Reisperiode: april - september

Heb je zin in wat actie ga dan de bergen in bij Sun Peaks. In de winter is dit een skidorpje, maar zodra de sneeuw weg is, is het tijd voor andere outdooractiviteiten zoals downhill mountainbiken of suppen (stand up peddelen). Wij regelen mountainbikes waarmee je in de gondel naar boven gaat. Of je nou een beginner of gevorderde bent, er zijn genoeg routes om de berg weer af te scheuren. Houd je niet zo van grote hoogtes, dan is suppen op een meer tussen de naaldbomen ook een optie. Vind je downhill fietsen iets te spannend, dan regelen we cross country fietsen en tuf je op je gemak door de prachtige omgeving. Slapen kun je in een gezellige berghotel of in een appartement in een chalet. Sun Peaks ligt een beetje verborgen maar wel en route naar de Rocky Mountains en Wells Gray Provincial Park.

Overnachten: 2 nachten in een hotel of bergchalet
Excursie: halve dag downhill mountain biken, helm, uitrusting en gondelticket
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- entreegelden
- fooien

Sun Peaks - alpenweides bloemenDag 1 – Aankomst in Sun Peaks

Een slingerweg langs alpenweides en door naaldbossen brengt je vandaag naar het bergdorpje Sun Peaks. Het centrum van dit plaatsje is autovrij dus wij parkeerden onze auto aan het begin van het dorp. Je waant je hier een beetje in Oostenrijk. Kleurrijke bergchalets, restaurants en winkeltjes wisselen elkaar af. De gondel brengt mensen af en aan hoger de bergen in waar een kleurenpalet is aan bloemen.

Je overnacht in een appartement in een sfeervol bergchalet of een gezellig hotel. Geniet vandaag alvast van de frisse berglucht en neem een kijkje in het gezellige dorpje.

Mountainbiken in Sun PeaksDag 2 – Mountain biken

Vandaag staat een stoere activiteit op het programma; downhill mountain biken. Na de lunch haal je je fiets vlak bij je appartement op. Kies de juiste maat en een bijpassende helm, arm- en beenbescherming uit. Je krijgt een gondel ticket en neemt je je fiets mee naar de stoeltjeslift. Je mountainbike wordt aan de lift gehangen en voor je het weet zoef je al naar boven. Boven aangekomen kun je op pad. Op een stoere manier daal je in een klein uur naar beneden af. Downhill mountainbiken brengt altijd risico’s met zich mee. Dit is een beginners route maar wel onverhard en daarom wellicht niet voor iedereen geschikt.

Ben je niet zo’n durfal, maak dan een relaxte rit in de omgeving op een cross country bike of ga suppen.

Sun Peaks - straatbeeldDag 3 – Vertrek uit Sun Peaks

Vandaag reis je verder langs eindeloze naaldbossen, besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren en blauwgroene meren. In anderhalf uur sta je bij de watervallen in Wells Gray. Of je gaat direct richting de Rocky Mountains. Het is een kleine 5 uur rijden naar Jasper. Ontdek hier één van Canada’s populairste natuurparken met de bouwsteen ‘Stap in de ruige Rockies‘.

Wil je tijdens je reis een nachtje slapen onder de sterren. Kampeer dan in de Canadese wildernis met de bouwsteen ‘Into the wild’. Vanuit Wells Gray Provincial Park vertrek je in een klein groepje en kano je de rivier af. Slapen doe je in een tent en koken boven een kampvuurtje (alleen in juli en augustus, op woensdagen).

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve bouwsteen: suppen over een Canadees meer

.

Reissom: € 164,- per persoon
Inbegrepen: overnachtingen in een studio en 2 uur suppen op een meer

Ben je niet zo’n held op grote hoogte of ben je gewoon op zoek naar een iets meer relaxte activiteit kies dan voor 2 uur suppen. Vanaf Sun Peaks rijd je in een kwartiertje naar het startpunt van je sup excursie, een typisch Canadees meer omringd door naaldbomen. Hier staat een ervaren instructeur voor je klaar om je de kneepjes van ‘het vak’ te leren. Kies je board uit en trek je zwemvest aan. Suppen is een oorspronkelijke Hawaiiaanse sport en is gemakkelijk te leren. Na een korte instructie peddel je zo het meer op. Spot de visarend, de Gavia eend of de blauwe reiger maar ook de roodwangschildpad voelt zich hier prima thuis. Ben je toe aan wat verkoeling, dan spring je zo het water in.

Alternatieve bouwsteen: cross country biken

.

Reissom: € 159,- per persoon
Inbegrepen: overnachtingen in een studio en hele dag cross country fietshuur

Vind je downhill mountainbiken iets té spannend, dan huren we een cross country mountainbike voor je. Je hebt de fiets de hele dag tot je beschikking en kunt dus zelf je tempo bepalen. Op de kaart stippel je de mooiste routes uit en rijd je op je gemak door de naaldboombossen , langs kleurige bloemenvelden en over alpenweides.

Welke optie wil je aanvragen?

Vol gas de berg af
Alternatieve bouwsteen: suppen over een Canadees meer
Alternatieve bouwsteen: cross country biken
x