reizen Canada: indianen route

Roadtrip over de oude handelsroute

Canada reizen overland

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Smithers - Prince George
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 158,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juni - september

Door het noorden van de Canadese provincie British Columbia loopt een oude handelsroute overland langs nederzettingen van de 'First Nations' en historische missionarisposten. De rit van Prince Rupert naar Prince George voert je door een verlaten streek tussen eenzame bergpieken en kleine dorpen met goedlachse 'locals'. Onderweg spot je kleurige totempalen langs de weg en witgeschilderde houten kerkjes uit het pionierstijdperk. Voel hoe de geschiedenis ademt in de museumdorpen en handelsposten van traditionele pelsjagers.

Je slaapt in de plaats Smithers in een knusse bed & breakfast. In de industriestad Prince George slaap je in een comfortabel en modern hotel, voorzien van alle gemakken. Tussen de houtzagerijen en logging roads door rijd je richting de machtige Rocky Mountains, die constant aan de horizon sluimeren.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer in een B&B en hotel
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- fooien

Totempalen indianen CanadaDag 1 – Aankomst in Smithers

Vandaag is het tijd voor een mooie autorit door het leefgebied van de First Nations van Canada, de oorspronkelijke bewoners van het land. Deze inheemse bevolking bestaat uit indianen, die duizenden jaren geleden de landbrug tussen Siberië en Noord-Amerika zijn overgestoken. Op de noordelijke vlaktes van British Columbia vind je hier veel sporen van zoals totempalen, historische dorpen en musea.

Vanuit de havenplaats Prince Rupert, of de afgelegen grensplaats Stewart, begin je aan de lange rit richting het zuiden. Je legt vandaag ongeveer 350 kilometer af. Over de Cassiar Highway 37 volg je de ‘totempalenroute’ richting het groenere zuiden van British Columbia. Wij maakten onder andere een stop bij de ‘Ksan Indian Village, een traditioneel ‘First Nations’ dorp met prachtige replica’s van traditionele longhouses die zijn gebouwd door de Gitxsan First Nation. Je passeert tijdens deze overland route door Canada de leefgebieden van verschillende stammen en rijd over smalle houten bruggen en kronkelende wegen naar Smithers. Ook wel Little Switzerland genoemd, omdat het wordt omringd door drie bergketens en er veel Duitse en Zwitserse immigranten (veelal hoteleigenaars) wonen. Je slaapt in een knusse bed & breakfast op een centraal gelegen rustige locatie in het dorp.

Canada overland: mijnwerkerskarDag 2 – Reis naar Prince George door oud mijngebied

’s Ochtends begin je de dag met een smakelijk en uitgebreid ontbijt in de bed & breakfast. Het is nog eens zo’n 370 kilometer rijden naar Prince George, waar je hotel voor vannacht staat. Al met al zijn het flinke afstanden die je tijdens deze bouwsteen aflegt, maar er zijn weinig grote bezienswaardigheden langs de route, waardoor wij ervoor kiezen in twee dagen de lange afstand af te leggen.

Met de auto rijd je vandaag over smalle houten bruggen en langs verlaten roestige treinrails. Onderweg kom je veel houtzagerijen en volgeladen vrachtwagens met boomstammen tegen.

Inmiddels ben je de bergen uit en rijd je door een heuvelachtig, groen Canadees landschap met veeteelt en akkerbouw naar Prince George. Hier aangekomen slaap je een nacht in een comfortabel en modern hotel, dat van alle gemakken is voorzien.

Canada reizen: houtindustrieDag 3 Canada reizen overland – vertrek uit Prince George

Vandaag is de laatste dag van deze bouwsteen. Je kunt zelf kiezen waar je je ontbijt neemt, in het hotel of toch liever bij een koffiehuis in de stad. Daarna kun je twee kanten op met onze bouwstenen. De meeste reizigers kiezen voor de rit naar de Rocky Mountains, waarbij je voor de bouwsteen Stap in de ruige Rockies in ongeveer 4,5 uur naar het Jasper National Park rijdt. Hier kun je op zoek gaan wildlife en loop je door geurende bossen en mossen.
Wil je liever nog wat meer tijd doorbrengen in centraal British Columbia, dan kun je vanuit Prince George kiezen voor de bouwsteen Watervallen in het Wilde Westen. Na een flinke rit van ongeveer 6,5 uur langs stadjes uit het goudkoortstijdperk kom je aan in Wells Gray. Hier vind je een prachtig natuurpak vol watervallen en klaterende rivieren, waar je naar hartelust kunt wandelen en paardrijden.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan