Stap in de ruige Rockies – Jasper

Jasper Canada

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Jasper National Park in de Rocky Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: verblijf in blokhut

Jasper in de Rocky Mountains mogen eigenlijk niet ontbreken in je complete Canada rondreis. Voor veel reizigers is deze indrukwekkende bergketen het hoogtepunt van de reis. Het landschap is een aaneenschakeling van ruige bergpieken, knalblauwe meren, weelderige bossen vol bevers en berensporen. Dit is het ultieme Canada... Zelf vonden wij het de uitgesproken plek om echt op pad te gaan en de natuur te verkennen. De omgeving van Jasper National Park is groen en rotsachtig. Er zijn hier ook verschillende ruig stromende watervallen te vinden. Uiteraard kunnen we onze tips en adviezen geven voor de mooiste routes in de buurt.

Je slaapt in een houten blokhut middenin het nationale park, net buiten het plaatsje Jasper. Neem de rust in je op en geef je over aan de natuur. Je valt in slaap met de geluiden van de ruisende rivier en kunt zelfs de loeiende wapiti-herten horen.

Overnachten: 2 nachten in een tweepersoonskamer in een blokhut
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- fooien
- entreegelden

Jasper CanadaDag 1 – Aankomst in Jasper Canada

Vandaag rijd je naar Jasper, een nationaal park vol ruige natuur in de Rocky Mountains. Vanuit Wells Gray is het een rit van ongeveer 4 uur, vanuit Prince George moet je rekenen op 5 uur. Op beide routes kom je langs Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van Canada. De piek van deze berg ligt bijna altijd verscholen in de wolken, maar wij hadden geluk en zagen de sneeuw blinken op de top. Langs de route merk je dat er steeds meer dennenbomen verschijnen en de begroeiing schaarser wordt als je het plaatsje Jasper nadert. Je bevindt je nu echt in de beroemde Rockies!

In Jasper reserveren we een simpele houten blokhut voor je in een groen park bij de Athabasca river. Er staan luie houten stoelen die uitkijken over de snelstromende rivier, zodat je de indrukwekkende vergezichten van vandaag even goed op je kunt laten inwerken.

Jasper Canada Dag 2 – Wandelen in Jasper Canada

Wij ontbijten in onze blokhut met de boodschappen die we gisteren al hadden gedaan. Een goed begin van de dag. Vandaag ben je vrij om zelf het Jasper National Park te verkennen. Haal bij het bezoekerscentrum in Jasper een kaart van de omgeving, er zijn verschillende meren en wandelingen in de omgeving van het dorp die je vanmiddag kunt bezoeken. Wij kozen voor de Maligne Canyon, waar een kolkende rivier van smeltwater op 50 meter diepte door een ravijn stroomt.

Ook een ritje naar Maligne Lake mag niet ontbreken, dit is het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains. In het meer ligt Spirit Island, een klein eiland met enkele sparren te midden van het schitterende meer, met op de achtergrond de hoge bergen. Als het zonnetje schijnt krijgt het meer een prachtige groenblauwe kleur.

Jasper CanadaDag 3 – Vertrek uit Jasper Canada

Vanuit Jasper reis je via de beroemde Icefields Parkway route naar het Banff National Park. Wil je graag uitgebreid kennismaken met de gletsjers op deze weg, kies dan voor de bouwsteen IJzers onder, gletsjer op. Hierbij ga je met een gids een wandeling maken van ongeveer drie uur over de knisperende ijsvlakte van de Columbia Icefields en slaap je aan de parkway.

Wil je liever meteen doorreizen naar Banff, dan kun je de bouwsteen Spiegelbeeld in kayakmeer volgen. Bij Lake Louise kun je met een kano over de ijsblauwe wateren varen, een ervaring die niet mag ontbreken op je Canada reis.

Jasper CanadaTips

Beste reistijd
Mei t/m September, waarbij in mei en (begin) juni de meren in de Rocky Mountains nog bevroren zijn. Dit levert wel heel bijzondere plaatjes op, van bergen die weerspiegelen in het ijs.

Eten & drinken
Wij kochten in de supermarkt in Jasper boodschappen voor de lunch, en kozen onderweg in het nationale park een mooie plek uit voor een picknick. Onderweg in de Rockies tref je veel picknicktafels aan en het is een hele leuke manier om lekker buiten je lunch te verorberen. Wij aten een sandwich met gerookte zalm, een glas jus d’orange en een appel na, met uitzicht op de witte bergtoppen en groene bossen.