Van de gebaande wandelpaden

Ontdek Yoho en Glacier National Park vanuit Golden

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Golden
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 198,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: liftkaartje
Reisperiode: april - september

Het dal van de Columbia River tussen Revelstoke en de Rocky Mountains is het ideale startpunt om de 'kleine zusjes' van Jasper en Banff te ontdekken. Vanuit het centraal geleden Golden rijd je zo naar Yoho en Glacier in Canada. Deze nationale parken worden vaak overgeslagen wat volgens ons volkomen onterecht is. Je vindt hier gletsjers, watervallen, kristalheldere meren en wilde dieren zoals beren en berggeiten én een stuk minder andere bezoekers. Kies één van de vele wandelroutes of slinger door de bergen en dalen over de Trans-Canada Highway. Je stapt zo vanuit je comfortabele accommodatie de gondel in (je kaartje ligt al klaar) om de hoger gelegen wandelpaden te ontdekken.

Overnachten: 2 nachten in een confortabele lodge
Excursie: liftkaartje naar de wandelpaden
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • – huurauto
    – fooien
    – maaltijden

Yoho Glacier CanadaDag 1 – Via Yoho NP naar Golden

Vandaag rijd je naar Golden. Dit plaatsje ligt in het dal van de Columbia River ten westen van de Icefield Parkway aan de legendarische Trans-Canada Hwy. De perfecte locatie om de omringende parken te ontdekken. Vanaf Lake Louise zit je in een uurtje in het prachtige, wildrijke Yoho National Park. Vanaf Revelstoke kom je als eerst Glacier National Park met de vele gletsjers tegen.

Wij zijn op weg naar Golden in Yoho gestopt en hebben een wandeling gemaakt bij de ‘Natural Bridge’ een imposante steenformatie in de Kicking Horse rivier die door het stromende water een gat in de rotsen heeft gevormd waardoor er een brug is ontstaan. Sla ook Emerald Lake niet over, dit kristalheldere meer is een geliefde plek voor wateractiviteiten en een wandeltocht rondom het meer (ca. 2 uur). Tevens is dit een perfecte plek om ’s ochtends of ’s avond wilde dieren te spotten. Je slaapt in een comfortabel hotel gelegen aan het beginpunt van de gondel. Eenmaal boven ben je aan de start van de vele wandelpaden.

Yoho Glacier CanadaDag 2 – Op ontdekking door Glacier National Park

Vandaag kun je op ontdekkingstocht door Glacier, dit is het tweede oudste park van Canada en staat bekend de vele gletsjers (400 stuks!) Hierdoor vind je er talloze kristalheldere meren. Speur ook zeker de omgeving af voor wilde dieren, waaronder de wat meer zeldzame soorten zoals de grizzlybeer en de berggeit die hier de perfecte leefomstandigheden hebben. Het park heeft veel verschillende wandelroutes, variërend van eenvoudige tot meer uitdagende paden. Ben je niet zo’n wandelaar dan kun je ook de 40 kilometer lange Trans-Canada Highway afrijden, deze doorkruist het park en is een mooie manier om van het afwisselende landschap te genieten.

Voor de namiddag hebben een liftticket voor de gondel gereserveerd. Deze vertrekt praktisch naast je hotel en brengt je naar de hoger gelegen wandelpaden. Zo kun je aan het einde van de dag nogmaals genieten van het uitzicht over de Rockies.

Canada reis door de rockiesDag 3 – Vertrek vanuit Golden

Vandaag neem je afscheid van Golden en vervolg je je rondreis door het Westen van Canada. Je kunt richting Banff om nog wat meer van de Rockies te genieten met de bouwsteen Spiegelbeeld in kajakmeer en vervolgens vanaf Calgary naar huis vliegen. Heb je nog tijd over dan is het ook mogelijk om te genieten van ruige natuur, wildlife en wandelpaden in Waterton NP.

Vlieg je vanaf Vancouver terug, reis dan via het wijngebied bij Okanagan Valley om nog lekker te genieten van een goed glas Canadese wijn en te proosten op het goede leven.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan