Thousand Islands in Lake Ontario

Thousand Islands in Lake Ontario

Varen langs de eilanden in Lake Ontario

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rockport
Reisduur: 3 dagen/2nachten
Reissom: vanaf € 178,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a boottocht naar de 1000 islands met gids
Vertrek: dagelijks

De eilandengroep ligt op de overgang van het meer en de monding van de St. Lawrence rivier. En hoewel Lake Ontario de kleinste is van de Grote Meren, vonden wij het zeker imposant. Je slaapt 2 nachten in het historische Rockport, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen. De landgrens loopt dwars het Ontariomeer, waardoor sommige van de ‘duizend’ eilanden bij Canada horen en anderen zich juist op Amerikaanse grondgebied bevinden.
Tijdens een boottocht ontdek je de indrukwekkend archipel en leer je over de geschiedenis van de scheepvaart van de Grote Meren. Probeer tijdens je verblijf zeker een salade met ‘Thousand Island’ dressing, die komt hier tenslotte vandaan.

Overnachten: 2 nachten in gezellig hotel
Excursie: Boottocht naar de 1000 islands met Engelstalig gids
Transport: Boot
Maaltijden: geen

- huurauto
- maaltijden
- drankjes
- entreegelden
- fooien

Dag 1 – Aankomst in de ‘1000 eilanden’ regio

Lake Ontario - Oost-CanadaVandaag kom je vanuit Toronto of de provincie Québec aan in de 1000 eilanden regio aan de oever van het Ontario meer. Langs de kust kom je langs een aantal mooie plaatsjes zoals Kingston. Zeker de moeite waard om een stop te maken voordat je verder naar Rockport rijdt waar je de komende nachten verblijft.

Rockport is een heel klein plaatsje maar het heeft een leuke jachthaven en voldoende keuze aan restaurants en een gezellige pub. Je overnacht in een comfortabel motel aan de kust met vanuit de (meeste) kamers uitzicht op het meer. In het bijbehorende restaurant kun je tijdens een hapje of een drankje het reilen en zeilen op het water bekijken.

Dag 2 – Met de boot langs de Thousand Islands

Lake Ontario - Thousand Islands

Varen langs Slot Boldt

Vandaag staat een boottocht langs de eilanden op het programma. Er zijn meer dan 1500 kleine en grote eilanden, sommige onbewoond en anderen met de meest prachtige huizen erop. Op een van de eilanden staat zelfs een in middeleeuwse stijl gebouwde kasteel.

De boottocht gaat een aantal keer per dag en tijdens deze twee uur leer je de ins-en outs van de regio. Enthousiaste verhalen over de geschiedenis van de scheepvaart en marine en spannende verhalen over de gezonken schepen uit het verleden worden gedeeld. Ook kun je je leren hoe de Thousand Island dressing wordt gemaakt die hier zijn oorsprong heeft.

Bezoek vandaag ook zeker de 130 meter hoge 1000 Island Tower (voorheen Skydeck) op Bridge Hill. Vanaf 3 verschillende panoramische observatiedekken kun je de wijde omgeving zien. Geweldig om de St. Lawrence rivier met de 1000 Islands vanaf boven te zien. (entree is CAD 12,-, inclusief gids en gratis parkeren, geopend vanaf 1 mei t/m 15 oktober)

Dag 3- Vertrek vanuit de Thousand Islands

Toronto - CanadaAfhankelijk van je reisroute blijf je in Canada en ga je richting de stad met Franse flair; Montréal, rijd je naar de metropool Toronto of de bulderende Niagara Watervallen.

Het is echter ook mogelijk om de grens met Amerika over te steken en terug in de tijd te gaan met een bezoek aan de Amish.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve overnachting in levendig Kingston

Geniet je juist van het stadse leven en wat meer reuring, dan is een verblijf in Kingston misschien wat meer voor jou.

Reissom: p.p
Inbegrepen: overnachting in een hotel aan het Waterfront en boottocht

We hebben hier een wat grootschaliger, maar sfeervol en luxer hotel direct gelegen aan het Waterfront voor je. Vraag ons ernaar. We boeken de boottocht wel vanuit Rockport voor je, omdat deze in het mooiste deel vaart; het hart van de Thousand Islands. Neem de 1000 Island Parkway die je helemaal langs het water voert en rijd er in een klein uurtje naar toe.

Kingston is één van de oudste steden in Canada (1673) en zelfs de eerste hoofdstad van het toenmalige Upper & Lower Canada (het huidige Ontario en Québec). De stad is gezellig druk mede door de Queen’s universiteit en het prestigieuze Royal Military College. Achter de ‘City Hall’ op het marktplein vind je één van de oudste boerenmarkten van Canada. Deze ‘farmers market’ vindt op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9 tot 18 uur plaats. Op zondag is er een rommelmarkt. Daarnaast heb je een grote keuze aan restaurants, lokale boetiekjes en kleine brouwerijen waar je de lekkerste lokaal gebrouwen biertjes en huisgemaakte creaties kunt proeven.

Welke optie wil je aanvragen?

Thousand Islands in Lake Ontario
Alternatieve overnachting in levendig Kingston
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan