Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Walvis aan bakboord

   Whale watching bij Tadoussac in een zodiac

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Baie-Sainte-Catherine
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 169, - p.p. bij 2 personen
   Vertrek: dagelijks

   Tadoussac ligt precies op de plek waar het zoete water van de Sagueney-rivier mengt met het zoute water van de Saint-Laurentrivier. Het kleine vissersdorp is een paradijs voor whale watching. Maar Tadoussac heeft nog meer te bieden: het is de oudste plaats in Canada en een van de eerste vestingen in Noord-Amerika – al in 1535 vestigde de Franse handelaar Jacques Cartier zich hier met een handelspost voor bont. De geschiedenis is op veel plekken in het dorp nog goed voelbaar.

   Tadoussac is het ideale startpunt voor excursies in de natuur. Naast het populaire walvissen spotten kun je naar het majestueuze fjord, kajakken door de baai van Saint-Laurent en vissen of beren spotten in het nabijgelegen nationale park.

   Overnachten: 2 overnachtingen in een comfortabel motel
   Excursie: whale watching per zodiac met Engelssprekende gids
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • autohuur

   • maaltijden

   • fooien

   tadoussac-whale-watching-oost-canada-motel-klifDag 1 – Aankomst in Baie-Sainte-Catherine / Tadoussac

   Kom je vanuit Toronto of Montreal, dan was je vorige stop waarschijnlijk Quebec of Sacacomie. Dan is het zo’n vier uur rijden naar Tadoussac. Kom je vanuit het oosten, dan steek je de Saint-Laurent-rivier bij Matane of Rimouski over en bereik je Tadoussac in de loop van de middag. We reserveren een motel voor je in de plaats Baie-Sainte-Catherine, op de zuidelijke oever van het fjord. Er is een gratis pendelveerboot die de hele dag op en neer vaart tussen Tadoussac en Baie-Sainte-Catherine – de reis duurt slechts een paar minuten.

   Het motel is eenvoudig, maar wij waren zo onder de indruk van de ligging, dat het al snel onze eerste keus was: het ligt op een klif, met fantastisch uitzicht op de Saint-Laurent-rivier en de monding van het fjord. Na onze aankomst lieten we de rest van onze planning varen en brachten we de middag door in comfortabele stoelen in de tuin. Achter het huis genoten we van het uitzicht over de baai en wandelingen langs het strand. Met een beetje geluk kun je vanaf hier de eerste walvis al spotten!

   oost-canada-tadoussac-motel-panorama

    

    

   Heb je zin in wat actievers, dan kun je een bezoek brengen aan het ‘Chauvin Trading Post’-museum. Het geeft je een interessante blik in de tijd van de eerste kolonisten en hun bonthandel. Ook leuk is de Petite Chapelle van Tadoussac, de eerste kapel op Noord-Amerikaanse bodem. Het was, volgens de overlevering, ook de eerste plek waar de Europeanen en indianen elkaar ontmoetten…


   tadoussac-whale-watching-oost-canada-boot
   Dag 2 – Trossen los: walvissen spotten

   Vandaag is het vroeg uit de veren, want het is tijd om walvissen te gaan spotten. Het restaurant bij het motel biedt de mogelijkheid voor een stevig ontbijt als basis voor de whale watching boottocht in een zodiac. Het is slechts een korte trip naar de aanlegsteiger en daar word je aangekleed in een weerbestendig pak met regenjack en zwemvest. Om acht uur gaan de trossen los voor dit walvisavontuur. Er zijn ook grote boten die de walvistours aanbieden, maar wij vinden de kleine zodiacs veel authentieker, met water dat in je gezicht spat en een lokatie veel dichter op het water. Natuurlijk zijn deze zodiacs veilig en we waren in staat om binnen een paar meter van de walvissen te komen. Wij hadden tijdens onze tocht veel geluk: het weer was niet ideaal en we werden van boven tot onder kletsnat, maar kort voor het einde van de tour spotten we een grote bultrugwalvis. Hij sprong zelfs enkele meters vanaf de boot hoog de lucht in! Bovendien spotte onze ervaren schipper tientallen beluga’s (witte dolfijnen), vinvissen en dwergvinvissen en we leerden veel interessante details over deze zeezoogdieren. Na de tocht warmden we ons op met een lekkere koffie bij Café du Fjord en natuurlijk raakten we niet uitgepraat over onze whale watching tour in Tadoussac.

   oost-canada-tadoussac-whale-watching-staart

    

   Als je in de middag nog energie hebt, kun je een uitstapje maken naar de zandduinen op zo’n vijf kilometer vanaf Tadoussac. Het is een ideale plek voor mooie wandelingen op het strand langs het fjord.

   Als je tijdens je Canada-reis nog geen zwarte beren hebt gezien, kun je in vijftien minuten naar Sacre Coeur rijden. Het is de perfecte plek om de dag af te sluiten, want in de schemering kun je hier namelijk vanaf een observatieplatform beren spotten in hun natuurlijke omgeving.

   Houd er tijdens deze bouwsteen rekening mee dat er met wilde dieren geen afspraken valt te maken… We kunnen daarom ook geen garantie geven voor het spotten van walvissen of beren.

   oost-canada-tadoussac-whale-watching-pierDag 3 – Vertrek vanaf Baie-Sainte-Catherine / Tadoussac

   Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de regio rondom het Saguenay-fjord. Wil je nog wat langer blijven, laat het ons even weten, dan boeken we een optionele verlenging voor je.

   Kwam je vanuit het westen, dan kun je nu de veerboot nemen van St. Siméon naar Rivière-du-Loup en een nachtje slapen in een echte vuurtoren. Steek je de Saint-Laurent-rivier over naar Matane, dan is de kust bij Gaspésie misschien de volgende halte op deze Canada-reis. Leidt de route nu verder naar het westen, dan kun je naar de provinciehoofdstad Quebec reizen. Of neem een omweg om beren te spotten en verblijf een paar nachten in onze comfortabele boslodge in Sacacomie.

   De veerboten voor je Canada-reis worden lokaal geboekt door onze partner en kunnen af en toe – zonder melding vooraf – gewijzigd worden. Een aanpassing van de ferrytijden- en routes kan soms tot gevolg hebben dat je reisschema aangepast moet worden, zelfs nadat een boeking al bevestigd is. Soms komen hier extra kosten bij kijken, waar we je natuurlijk zo snel mogelijk over zullen informeren.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Special Stay optie - Stijlvol hotel met uitzicht op de Saint-Laurent-rivier

   Een optie voor wie wat meer luxe en sfeer wil.

   Reissom: € 258, - p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 overnachtingen met ontbijt, whale watching per zodiac met Engelssprekende gids

    

   Dit luxe hotel is gevestigd in een historisch gebouw en heeft een geweldig uitzicht over de Saint-Laurent-rivier vanaf een heuvel aan de rand van het dorp. Het ademt de sfeer uit van een Engels kusthotel uit het begin van de 20e eeuw. Het heeft drie restaurants en een bar, waar lokale specialiteiten geserveerd worden. Ook is er een wellnesscentrum en verwarmd zwembad voor wat ontspanning; lekker na een frisse trip op het water om walvissen te spotten. Parkeren bij het hotel is gratis en de steiger, waar de zodiac voor het whale watchen vertrekt, is op loopafstand. De hierboven genoemde Petite Chapelle de Taddoussac, de eerste kapel op Noord-Amerikaanse bodem, ligt ook direct naast het hotel.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Walvis aan bakboord
   Special Stay optie - Stijlvol hotel met uitzicht op de Saint-Laurent-rivier
   x