Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Ontspannen en meer

   Lodge in Sacacomie

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: St. Alexis-des-Mont / Sacacomie
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 254, - p.p. bij 2 personen
   Vertrek: dagelijks

   Midden in de Canadese wildernis vind je een typische Canadese lodge aan de rand van een meer. Deze lodge in de bossen biedt de ideale mix van ontspanning en activiteit. Er is een zandstrand aan het meer, een fijne spa en sfeervol ingerichte kamers. Ook kun je er kanovaren, kajakken, vissen, paardrijden en wandelen. Met een gids kun je zoeken naar beren in het bos of een bezoek brengen aan een ahornsiroop-boerderij waar de typische ‘maple syrup’ wordt gemaakt. Hier hoef je je niet te vervelen.

   Overnachten: 2 overnachtingen in een comfortabele lodge aan het meer
   Excursie: geen, maar tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van kano’s, kajaks en waterfietsen
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • autohuur

   • maaltijden

   • fooien

   oost-canada-sacacomie-lodge-bootjes

   Dag 1 – Aankomst in Sacacomie

   De lodge ligt aan een meer in de buurt van Sacacomie, niet ver van de plaats St. Alexis-des-Monts. Het ligt aan de rand van het bosrijke La Maurice National Park. Kom je vanuit Montreàl, dan is het ongeveer 2,5 uur rijden naar de lodge. Kom je vandaag vanuit het oosten, dan ben je ongeveer 3 uur onderweg. In beide gevallen is je aankomst bij de lodge een deel van de reiservaring. Vooral als aan het einde van de zomer de bladeren langs de weg herfstig rood beginnen te kleuren en onderweg in kleine slaperige dorpjes overal de verlichting aanspringt.

   oost-canada-sacacomie-terras-uitzicht

    

   De lodge ligt in de bossen, direct aan het meer. Wij lunchten tijdens ons verblijf in het restaurant, waar we heerlijke salade met gerookte forel kregen voorgeschoteld. Het uitzicht op het glinsterende blauwe meer was bijna nog fijner dan het eten. De lodge bestaat uit verschillende houten gebouwen, die qua bouwstijl helemaal opgaan in de natuur. In het hotel kun je ontbijten, lunchen en dineren met verse streekproducten. Met goed weer kun je in de buitenbar je biertje of glas wijn nuttigen, terwijl de zon achter de horizon zakt.

   oost-canada-lodge-sacacomie-boswandeling

    

   De kamers zijn allemaal net een beetje anders van vorm, maar de inrichting is typisch Canadees, net als de rest van de lodge. Oftewel, veel hout en een warme sfeer. Sommige kamers hebben voor een kleine toeslag een balkon, met uitzicht op zee of de hot tub. Het strand aan het meer is ideaal om lekker te zonnen en je kunt – tegen een vergoeding – een kano, kajak of waterfiets meenemen om de omgeving vanaf het water te verkennen. Er zijn ook kilometerslange goed onderhouden wandelpaden door het bos. Wil je liever niet zwemmen in het meer, dan kun je in het overdekte binnenzwembad terecht voor een duik. Ook is er een fijn wellnesscentrum, de perfecte plek om even te ontspannen met een aromamassage.

   oost-canada-sacacomie-zwarte-beerOptionele activiteiten om toe te voegen

   Beren spotten: met een jeep ga je drie uur lang op zoek naar beren. Een ervaren gids, die ook pelsjager is, neemt je mee het bos in en met wat geluk kun je inheemse zwarte beren en Canadese bevers in hun natuurlijke omgeving spotten.

   Maple syrup maken: met een gids ga je naar een ‘cabane a sucre’, oftewel een boerderij waar de beroemde ahornsiroop wordt gemaakt. Hier leer je hoe sap op traditionele manier wordt gewonnen uit de bast van de esdoorns en vervolgens tot ahornsiroop wordt gemaakt. De rondleiding eindigt met een lunch, waar de siroop natuurlijk een belangrijke rol speelt.

   Maak kennis met de indianen: een gids introduceert je in de wereld van de Native Americans, oftewel de oorspronkelijke bewoners van Canada. De gids is zelf ook van indiaanse afkomst en leert je meer over hun leven, de inheemse geneeskunde en de religie in een gerestaureerd indianendorp.


   canada-oost-sacacomie-lodge-tipiSpoorzoeken:
   in het bos krijg je les van een echte pelsjager en spoorzoeker, die je laat zien hoe de vroegere Canadese jagers overleefden in de natuur. Je ziet hoe vallen gemaakt worden en leert op de traditionele manier maïsbrood bakken boven een open vuur.

   Huilen met de husky’s: tijdens deze tour breng je een bezoek aan een huskyfarm, waar je meer leert over het fokken en trainen van huskyhonden.

   Andere excursies en activiteiten die ook ter plekke te regelen zijn: vistochten op het meer, kanotochten met gids, tocht met een traditionele ‘rabaska’ (een 8 meter lange inheemse kano) of paardrijden.

   Alle excursies en activiteiten zijn lokaal te boeken, of vooraf te reserveren via ons.  Aangezien de prijzen afhankelijk zijn van het aantal deelnemers, moeten we die meestal even voor je opvragen, wat we natuurlijk graag doen.