Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Engelse elegantie in Ottawa

   Ottawa Hop on Hop off

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Ottawa
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 217, - p.p. bij 2 personen

   Ontdek de Engelse elegantie in de hoofdstad van Canada vanuit de "hop on - hop off " - City Tour dubbeldekker bus! Ervaar de historische gebouwen van Parliament Hill en de imposante basiliek, Notre Dame. Wandel langs de Rideau Canal en bezoek de National Gallery met klassieke en moderne Europese en Canadese werken of de Canadian Museum of Civilization, welke een interessant inzicht geeft in de geschiedenis van Canada en de Indiaanse cultuur. Verblijf in een stijlvolle boutique hotel centraal gelegen in het centrum.

   Overnachten: 3 dagen / 2 nachten in centraal gelegen boutique hotel
   Excursie: Hop on Hop Off buskaartje
   Transport: huurauto
   Maaltijden: geen
   • maaltijden

   • fooien

   canada-rondreis-oost-ottawaDag 1 – Aankomst in Ottawa

   Na Toronto of je bezoek aan het Algonquin National Park arriveer je in de hoofdstad van Canada, Ottawa. Wij regelen een smaakvol boutique hotel in het centrum. De kamers zijn hip ingericht en er is een zwembad.

   Zodra je bent gesetteld in je ruime kamer is het tijd om de stad te ontdekken. Neem een boottocht naar de Rideau Canal want die staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vanaf hier kunt je genieten van een weids uitzicht over de bezienswaardigheden van de stad. Ook zijn de Byward Markets een leuk uitstapje en slechts 15 minuten lopen van je hotel. Om het industriële oude gebouw heen bevinden zich naast de traditionele markt, kramen met bloemen, gebak en kaas ook vele restaurants en terrasjes. We eindigen de eerste dag in het Britse Ottawa authentiek in een oud Engels Pub met fish and chips en een pint bier.

   ottawa-straatDag 2 – Verblijf in Ottawa

   In de buurt van je hotel zijn er vele cafés. Zo kun je spontaan beslissen of je met een klein ontbijt wilt of toch “volledig Engels ontbijt” de dag te beginnen. Onze tip: probeer om 10 uur bij Parliament Hill te zijn want dan is de wisseling van de wacht net als in Londen.

   Wij regelen een ”hop on / hop off ” busticket, beetje toeristisch maar zo kun je wel in een middag de hoogtepunten zien van deze elegante Engelse stad.

   Dag 3 – Vertrek Ottawa

   Na nog een laatste nachtje in Ottawa reis je naar Montréal – de metropool van Québec. Of duik de wildernis in bij riviere des Trembles. Heb je meer tijd dan kun je nog walvissen spotten in Tadoussac.